joi, 3 februarie 2011

anticariat

Inspirata de leapsa domnului inginer, incerc sa-mi imaginez cum mi-ar placea sa arate anticatiatul meu preferat. Cele cateva zeci al caror prag il trec destul de des la Montreal, majoritatea situate "sur le Plateau Mont-Royal", sunt aproape identice. Nu stiu cum se numesc. Stiu doar unde sunt asezate. Prea fara personalitate pentru gustul meu. Dar macar sunt multe.

Asadar decorul buticului ar trebui sa fie minimalist, rafturile sa fie din lemn nevopsit, iar scaunele simple din lemn sa fie colorate diferit si intercalate printre rafturi: unul rosu, altul galben, altul albastru, ca intr-o compozitie Mondrian.

Mi-ar mai placea sa fie cald, fara sa te inabusi, sa se auda muzica in surdina(o zi muzica clasica, alta jazz, alta rock, de ce nu?) si sa miroase a lemn si a menta. Cateva perne "nepretentioase" sa zaca aparent aruncate prin colturi.

Peretii sa fie albi sau vopsiti in culori pale. Cateva desene in carbune ca element de decoratie. Nimic pretentios, nimic care sa "cantareasca"...

Si partea cea mai grea, cartile sa fie cat mai multe si sectiunile cat mai variate. Cei care intra acolo nu sunt numai cititori de beletristica. Sa existe neaparat si sectiunea "stiinta". Sa existe etichete pentru sectiunile de carte, eventual pentru indicele alfabetic. Etichetele pot fi scrise la mana. Si nu in ultimul rand, personalul sa fie calm si amabil.

A, si sa poti revinde cartile tot acolo, la un pret mult mai mic.

Intr-un astfel de butic de carti, eu as intra saptamanal. Si, cel mai important, as cumpara! :)

2 comentarii :

Catalina Mos spunea...

Dna. Nartica a citit toate ideile gasite si face bilantul. Datorita recurentei acestora, nu vor lipsi: motanul, lumina, tutunul, scaunele, multele carti vechi si samovarul sau ceainicul. Totodata, Dna Nartica isi va confectiona si o imagine a ei. In timpul procesului de creatie s-ar putea sa mai fie incluse si alte propuneri din simpatie pentru acestea. Dna Nartica estimeaza maxim 2 saptamani pentru finalizare (fiindca in loc de vacanta intre semestre creatoarea Dnei Nartica va munci de zor intr-un workshop)si ii va anunta pe toti partiicpantii la leapsa cand totul va fi gata.

Mii de multumiri.

Cora_ spunea...

Cu multa placere, sa puneti poze pe blog undeva, sa avem si noi acces, astia de pe alte continente.