luni, 11 aprilie 2011

partajari

Intorcandu-ma asta seara acasa in autobuz, la un moment dat se aseaza langa mine o doamna intre doua varste, imbracata... elegant, ar zice unii. Purta tocuri inalte, ciorapi de matase negri, un manteau negru dintr-un material oarecare drapat la mansete si poale cu tul, negru si el. Parul blond platinat contrasta cu fata putin maslinie pe care se odihnea dupa o zi grea de lucru un strat "pas neglijable" de fard.
Cu gesturi calme deschide poseta roz-ciclamen care se asorteaza perfect cu unghiile si cu floarea-inel de pe degetul delicat.
Scoate cateva foi de hartie pe care sunt tiparite si aranjate parca cu grija mici paragrafe ce asteptau cuminti sa fie citite. Nu-mi retin curiozitatea si-mi arunc ochiul la intamplare: "Pour tomber amoureux de quelqu'un, il faut apprendre à le connaître et développer un tissu d'échanges".
Traducerea aproximativa ar fi: Pentru a te indragosti de cineva trebuie sa inveti sa il cunosti si sa dezvolti tesuturi ale schimbului.

Acuma ce intelegem noi de aici, in speta eu, ca cand te indragostesti de cineva, cand il/o vezi tu pentru prima oara si ti se face pielea de gaina, ei bine, atunci incepe fenomenul. Adica "tesutul schimbului" care este el si pe care nu-l aveai inainte incepe sa se formeze, usor, usor. Se ingroasa si se tot ingroasa pe masura ca se tot schimba niste chestii, pana se formeaza asa un fel de solzi. Acuma daca schimbul inceteaza la un moment dat, s-o produce vreun fenomen invers, de "naparlire", ca doar n-o exista un singur schimb intr-o viata de om.

Voi cum vedeti treaba aceasta? :)


16 comentarii :

 1. paragrafele celelalte sint muuuult mai educative: :)

  http://www.4p8.com/eric.brasseur/paco.html

  RăspundețiȘtergere
 2. sa ne educam atunci. :))) Eu o sa scot foile la imprimanta, sa le citesc in autobuz spre si dinspre serviciu ...

  RăspundețiȘtergere
 3. Poate fecioara în cauza era în cautare de un îndragostit si vroia sa stie cum sa procedeze. O fi fost vorba de "cum putem dezvolta o tesatura de schimburi", pe româneste nu vad alta traducere în "spiritul" originalului decât "oare cum sa-l îmbrobodesc mai repede?".

  RăspundețiȘtergere
 4. io credeam ca "tzesut de schimburi"... asa ca cel cutanat, ceea ce mi se parea foarte potrivit in contextul dat. :))
  E posibil ca doamna sa fie in cautarea unui viitor posibil indragostit sau voia doar sa-si impresioneze partenerul actual. incepi tu sa-i spui aforisme in timp ce-i servesti tocanitza... ei ce zici ? :))

  RăspundețiȘtergere
 5. eu inteleg altfel,nu tesut-piele, ci tesut ca urzeală.
  'Pentru a te indragosti de cineva trebuie sa inveti sa il cunosti si sa dezvolti întemeierea/crearea/proiectarea/ticluirea de schimburi'.
  De asemenea 'schimburi', în limba românia, mai are sens de lenjerie intimă/chiloţi. :)) Asta chiar are sens :))

  RăspundețiȘtergere
 6. Hahhaah, deci tre' sa fii pregatit sa-i schimbi...
  Chiad daca iti vin largi???? :))))

  RăspundețiȘtergere
 7. Io zic sa citim tot capitolu' gasit mai sus de Dnul Lektor, ca zice el ca e instructiv/educativ, apoi mai vedem fiecare ce intelege. :))

  RăspundețiȘtergere
 8. Asa Sophie, nu-mi venea cuvântul, urzeala. Nu-i un fel de îmbrobodeala?
  Ce poa' sa va treaca prin cap, Doamne fereste!! Capitolul lui Selectul l-am citit, sunt sfaturi pentru cupluri cuminti si normale, chiar ma mir...

  RăspundețiȘtergere
 9. si ce vrei sa spui, ca el nu e "normal"??? (asta e din capitolul "bagat nuiaua printre gard", cum zicea tata) :))

  RăspundețiȘtergere
 10. Asta-mi trebe acuma, sa ma ia Selectul la derivat. Vream sa zic ca ala nu-i capitol de mers la agatat ca fecioara din poveste. Parerea mea!

  RăspundețiȘtergere
 11. Da' tu te-ai si sculat sau nici nu te-ai culcat?

  RăspundețiȘtergere
 12. cat despre capitol... hehehe, pai asta era si ideea, cand am citit, nu-mi venea sa crez ca ce vad e adevarat...

  RăspundețiȘtergere
 13. Dane, o rog pe Vera sa-ti traga o matura pe spinare!:)

  RăspundețiȘtergere
 14. Crezi ca o sa vrea? De ce nu Cora? Ca-i mai miloasa?

  RăspundețiȘtergere
 15. cred ca n-ai vrea sa stii.. :)))

  RăspundețiȘtergere