vineri, 10 iunie 2011

Hot hot- up to date

Mi-am amintit de dimineata, ajunsa in statia de metrou. Un ac nu aveai unde sa arunci, asa de multa lume era. Mi s-a parut ciudat la inceput, insa dupa insemnele de pe sepci, tricouri si rucsacuri mi-am dat seama ca s-a deschis robinetul cu participanti la formula 1. Uitasem complet. Va fi din nou nebunie in centru.

Orice italian ce se respecta isi va scoate Ferrari-ul si-l va propti in vreun club de pe Sherbrooke. Ma si intrebam anul trecut cum de nu le incurca la plecare, toate rosii, aliniate. :) Deci Sherbrook-ul e al lor. Sau al vreunul canadian ratacit, cu vagi pretentii de mafiot.

Pe St-Catherine, de pe la Guy pana spre University si pe toate strazile perpendiculare au loc activitati care au mai mult sau mai putin de-a face cu Formula 1: concerte, expozitii de masini, fete care mai imbracate, care mai dezbracate(dupe printzip) care intretin atmosfera, etc. Si valuri de turisti, mai ales americani, fericiti ca au scapat macar o data in an de neveste, 3 zile legate.
Se desfasoara pe St-Catherine, pregatindu-se sa se refugieze in vreun club cu "fitze" de conducatori de GM de pe Crescent sau sa se lase ademeniti in sexi cluburile din zona.

N-am priceput niciodata cum se face ca pe o bucata de 1 km de strada pot convietui in absoluta intelegere cel putin 7,8 sexi cluburi si 2 biserici. Fiecare are, se pare, adeptii lui si orele proprii "de functionare", care nu se suprapun. Asa incat clientela fiecarui lacas nu se incruciseaza cu ale celuilalt. Oricum cuvantul de ordine in Montreal este toleranta. Cred ca ar putea chiar sa imparta in pace acelasi spatiu...

Sa revenim la turistii nostri, eu sunt convinsa ca multi dintre ei ar vrea de fapt sa intre sa faca o rugaciune, dar ghinion, bisericile sunt inchise la ora tarzie. Si cum in fata cluburilor de dansatoare e mai mereu unul imbracat in negru ce inspira incredere, oamenii intra in speranta ca pot gasi alinare sufleteasca. Unii chiar o gasesc... :)

Asadar nu uitati, daca ajungeti la Montreal, pe o raza de 1 km aveti tot ce va pofteste sufletul: de la cluburi unde se intra pe baza de cheie de Ferrari si pana la dansatoare din buric. Pentru cei chiar stramtorati se gaseste intotdeauna o farfurie cu mancare calda, gratuita, la ora inserarii, in colt cu St-Lautent. Cam acolo unde vin baietii cu iarba si hashul.

Dar gata, incepem sa intram prea mult in amanunte. Cine vine deseara in oras? Stiu un loc...

Sambata, 11 jun 2011, ora 10.30

A inceput prima din cele doua curse pentru calificarea la startul de maine. Nu vreti sa stiti ce zgomot infernal se aude... De la noi pana la pista e circa 1 km in linie dreapa, fara obstacole(ne desparte doar fluviul). Imi spunea mie vecinul ieri ca daca vantul bate din directia rea, am imbulinat-o. Asa ca vopsesc garajul in ritm de vrummm vrummm, cat m-or tine nervii... :)

13 comentarii :

neuroanchiloza spunea...

Eu! Ce-as mai veni...:) Unde spuneai ca mergem?La beserica? Sau ne orientam spre locasurile totalmente neortodoxe ;)?

Cora_ spunea...

Depinde la ce zei vrei sa ne-nchinam... da' io as zice ca la biserica e bine pe urma, ca sa ne spovedim. :))

mosu spunea...

ha, si pe la constanta au iesit ferariurile si lamborghiniurile si decapotabilele si bengoasele agatoasele; da nu-i nicio formula 1, doar ca a venit vara si au iesit jmecherii pe faleza…

Neuroanchiloza spunea...

Hehe, da, cam asta ar fi ordinea corecta. Dar cred ca va fi destul de complicat sa convingem zeii sa ne insoteasca si la spovedanie a doua zi :P

Dan spunea...

Dumnezeu, în întelepciunea Lui a vazut ca trebuie pace si întelegere multa vreme de acum încolo cu toate lacasurile din vecini. Ca întotdeauna în avangarda, unii trimisi ai Domnului pe pamântul românesc (a se citi unii preoti de-ai nostri ortodocsi) sunt chiar proprietari si finantatori (prin intermediari sau direct) ai acestor locuri de încântare pentru minte, suflet si de ce nu, chiar pentru ochi...

Cora_ spunea...

Neuro - si uite-asa te dezamagesc pana si zeii. :)

Mosule - aia din ro sunt ambitiosi mai ceva ca italienii. daca vor ei, planteaza palmieri peste tot, peste tot. :))

Dan - si nu le paruiesc babele pe dansatoare? Ca satul nu doarme... doar vegeteaza. :)

Dan spunea...

La banii care se ruleaza în afacerea asta ar vrea si ele sa danseze la bara!! Daca trec de castingul popii!

Cora_ spunea...

s-a intors lumea cu fundul in sus... vine sfarsitul pamantului, iti spun... :)

Dan spunea...

Spunea Sorescu acu' vreo trei decenii si mai bine:
"Lui Lungu i s-a aratat Dumnezeu azi-noapte. A avut el asa, o vedenie iesita din comuna care-a întors tot satul cu curu-n sus".
Nu trebuie sa ocolesti cuvintele care exprima cel mai bine starea ta sufleteasca.

Cora_ spunea...

starea mea sau starea ta? :) de-aici expresia din popor, "'tutzi starea matii", pe post de alint... se-ntelege ca nu injur pe nimeni. :)

Dan spunea...

In popor, toate "expresiile" cum spui tu, sau înjuraturile, cum spun eu, se raporteaza la "ma-sa" si sunt biblice, ai observat?
Incepând cu anafura, biserica, crucea, Dumnezeii, evanghelia, trecând prin Pastele, p... si terminând cu visteria de exemplu.

Cora_ spunea...

mda... da' starea, s-o referi la starea sufleteasca? :)

Dan spunea...

Nu cred, da' mai stii?
Ce stiu însa sigur e ca la voi când ploua, nu se joaca! Da' e bine pentru gradina, pe de o parte, iar pe de alta parte nu puteti iesi asa ca vopsiti garajul.