luni, 25 iulie 2011

... cu boii mici

Parca v-am povestit despre gogu. Daca nu, ei bine aflati ca el e cel care ma duce iute ca gandul, in fiecare dimineata, la tren. Ar trebui sa fie o "ea", tanand cont ca e bicicleta, dar uite ca e un el, asa mi s-a parut sa fie de cand l-am vazut prima oara. Scundutz dar bine cladit, extrem de echilibrat si sigur pe el, cam lent insa puternic, gogu mi-e tovaras in diminetile insorite si nu numai.

Pornesc intotdeauna din driveway cu avant, iau curba si continui la vale pana la prima intersectie unde ma grabesc sa trec sa nu pierd din viteza, mai ales ca mi se permite, nefiind semaforizata.
Problema apare la primul semafor care e mai mereu rosu. Ma opresc si am intotdeauna in spate-stanga o multime de masini. Ridic pedata stanga si-o tin usor apasata cu varful piciorului, batand aproape imperceptibil ritmul, in timp ce piciorul drept tintuieste bordura. Cand semaforul se schimba verde, pornesc cu o smucitura si inaintez incet dar sigur, reusind sa traversez cele patru benzi pana sa devina iar rosu. Asta da performanta pentru varsta lui gogu.

I-am spus lui P. ca am mai mereu senzatia ca merg cu frana trasa. Am verificat impreuna, a mai mesterit cate ceva, dar mi-a declarat sincer ca e tot ce poate sa faca si ca singura solutie e sa-l inlocuiesc pe gogu. Oooo, nu, asta nu, ne descurcam noi cumva.

Azi la intoarcere ajung intr-o intersectie si dau sa opresc, sa dau prioritate unui automobilist. Stiam eu de ce. Acesta ma invita politicos sa traversez. Zambesc, ei bine, mare greseala, domnul meu, s-ar putea sa pierzi cina. De pierdut n-a pierdut-o, dar sunt sigura ca a ajuns in intarziere.

Mai zilele trecute, intr-o seara, in gasesc pe gogu trist asteptandu-ma in parcarea din parculez. Aha, Peugeot-ul de alaturi, prietenul de peste zi al lui gogu avea o punga pe sa si era uscat, uscat, pe cand gogu al meu era plouat. Ca sa nu-l fac sa se simta si mai prost, m-am urcat pe sa dintr-o miscare. In cateva secunde surplusul de apa a curs... cu restul am ajuns acasa... impreuna...

9 comentarii :

mosu spunea...

pe plaiuri mioritice sa dai prioritate unui automobilist e un "must", altfel ai toate sansele sa pierzi tu ca biciclist cina; si pe urmatoarea... si pe urmatoarea... si pe urmatoarea... si tot asa pana iesi din spital...
chestia asta cu "s-au intalnit odata un automobil si-o bicicleta, ea s-a oprit mirata si-a zambit, el si-a si-a ridicat tacticos palaria si-a zambit also, ea a facut o reverenta, si niciunul n-ar mai fi data sa plece" nu-i decat o poveste de spus nepotilor...

Cora_ spunea...

he he, mosule, e drept ca in ro nu sunt stopuri la fiecare colt de strada, pentru toate cele 4 directii si nici nu se pleaca din intersectie in ordinea in care se ajunge. imagineaza-ti scenariul asta: 4 automobilisti ajunsi in acelasi timp intr-o intersectie din bucuresti, care trebuie sa plece in ordinea in care au ajuns. care pleaca primul, mosule? :))

Cora_ spunea...

a, hai sa mai bagam in intersectie si 2,3 biciclisti... sa vedem ce iese?

lektor spunea...

ce e cu ploaia asta?? de unde-a venit? ce scandal..:)

Cora_ spunea...

de ce, incepuse sa-ti placa canicula? uite c-a si stat, e iar soare...
ce-ai mai mancat bun zilele astea, domnu' lektor? :)))

lektor spunea...

in teritoriul amerloque am consumat doar carne tocata si patate fripte in sos de rapita:) dar acum ca am revenit intr-o zona unde se vorbeste o limba civilizata am devorat pentru prima oara in veata o poutine inubliabila, desi fie vorba intre noi, arata groaznic:)))

dar cu citeva pahare de maudite aluneca foaaaaarte bine in jos pe esofag:)

Cora_ spunea...

ma crezi ca eu n-am mancat niciodata poutine? din aceleasi motive estetice. si nici n-am baut "maudite", insa am baut de la braseria Dieu du ciel. M-a servit sfanta filoftea insasi. :)

Dan spunea...

Totusi Gogu trebuie macar apdatat cu un debraior Shimano.

Cora_ spunea...

m-am hotarat sa nu schimb nimic, asa incat pot sa-l las pe gogu oriunde, fara incuietoare si nu mi-l fura nimeni... in plus face bine la muschi. :)