duminică, 13 noiembrie 2011

1st dayIntai si-ntai m-a frapat arhitectura, kilometri nesfarsiti de perfectiune, nici nu stiu unde au gasit atatia arhitecti de valoare... atata omogenitate in impletirea vechiului cu noul nu am vazut nicaieri. Cladiri care puteau fi construite ieri, cum la fel de bine puteau sa fi fost construite acum 30 de ani. Modernism de calitate, art deco subtil, postmodernism cuminte si contemporan curat. Rafinament.

Aseara cateva masini de politie barau o strada nu departe de hotel, de a trebuit sa ocolim, sa nu ajungem in mijlocul impuscaturilor, zic. Asta seara, pe strada principala, alte doua masini erau oprite, cu acelesi lumini palpaind sperietoresc, iar trei politisti oprisera un biciclist vai mama lui, ce parea mai degraba cersetor decat mafiot... Politia americana lucreaza deci, macar ne simtim aparati, unii dintre noi.


P tocmai imi zisese ca aici nu te invaluie mirosurile de plante ca-n california, unde rozmarinul si salvia cresc anapoda pe coclauri. Continuam plimbarea de-a lungul plajei si simt, miroase putenic si acrisor, da... cred ca e salvie. Ai simtit mirosul, il intreb, ziceai ca nu miroase? Asta da planta, imi raspunde razand cu subainteles. Realizez ca unul fuma iarba in mers. Unele lucruri iti devin familiare rapid... :)

La Miami beach exista Wifi free, un fel de ulei si faina de la primarie... si-n autobuz e tot degeaba, nu mi-ar placea sa ma plimb intr-o cutie metalica unde jumate vorbesc la telefon si jumate incearca sa-si updateze blogul. Nu va radeti, consider asta pozitiv... conexiunea care este.

Intotdeauna in prima zi mergem atat de mult, ca ne dor picioarele, azi am chiar reusit sa facem basici. Maine ne vom calma ca poate ne ustura, da' continuam dupa.

Si nu in ultimul rand, unii deja si-au bagat picioarele in el de ocean... si stiti ca apa nu e rece? O sa ne si scaldam, sigur ca da.

5 comentarii :

Cleo spunea...

Asa cum povestesti tu, reusesti sa pacalesti...pare ca umbli in locuri linistite. :)
Frumos mi se pare ca mai exista cateceva car

Cleo spunea...

*care reuseste sa surprinda. (scuze, s-o dus mesajul...ca nici nu l-am terminat :D )

Cora_ spunea...

Sunt linistite locurile, doar oamenii se nelinistesc din cand in cand... :)
Lucruri frumoase exista cu siguranta peste tot, trebuie doar sa vrem sa le vedem, cred(asta suna a aforism de doi lei). :))

Anonim spunea...

sa va bucurati de concediu! Marea arata minunat.

Cora_ spunea...

merci, apa e mai calda ca a pacificului.