miercuri, 14 decembrie 2011

sunete

Azi am ascultat vechituri. Am inceput cu La Bolduc, ale carei versuri sunt mai actuale ca oricand, apoi La bottine souriante care m-a inveselit tare si mi-a facut pofta de dans, apoi pe baietii astia frumosi, care mi-au transmis emotia lor.
Voi ce muzica mai deosebita ascultati?

19 comentarii :

O femeie spunea...

mai, dar frumosi baieti mai ai acolo :)
pacat ca ei canta mai rar muzichie mai saltareaza :)

(eu ascult elvis )

Rudolph Aspirant spunea...

Eu, suferind de amuzie congenitala, (adica fiind afon din nastere spus stiintific, cf. wikipedia), nu ascult de obicei decat muzica ce insoteste uneori vreun film. Altfel, chiar si la MTV, ma uit mai mult la reality-show-uri vorbite, care nu au nimic de a face cu muzica. Dar, indemnat de tine, am dat click pe baieti si i-am inspectat pe fugite, (pe fast forward pe clip, ca de asculta tot clipul cu muzica provenita de pe o scena fara nici macar niste elemente deosebite de scenografie care sa imi poata starni vreun interes, chiar ca nu aveam chef), la fata + timbru, si pot sa confirm da, ai dreptate intr-o oarecare masura, sunt draguti/placuti. Frumosi insa, referitor la vreun posibil entertainer, mie personal chiar ca mi-ar fi cam greu sa spun vreodata in legatura cu vreun cantaret vocal, dar, uite, tot re. in legatura cu artistii muzicali, am remarcat eu de ceva mai de mult ca, in mod destul de consistent, instrumentistii care fac muzica din trianglu au un "je ne sais quoi" atragator pt. mine, chiar indiferent de limba lor materna.

Chiar am incercat sa gasesc pe Google daca exista vreun concurs pe undeva de instrumentisti de trianglu, ca sa ma uit la cateva poze sa ma joc de-a Mister Trangle Player, dar nu am gasit asa la o prima cautare. Poate o sa imi amintesc si alta data si am sa mai incerc sa gasesc ceva misto in legatura cu asta.

Cora_ spunea...

arakelian, frumusei, frumusei, uite aici inca unul, dedicatie de la mine pentru tine. :)

Cora_ spunea...

rudolfe, incearca sa asculti/privesti asta si asta. Daca nu esti in stare, nu e nimic de facut pentru tine... :))
ps - sa vezi aici baieti frumosi(dansatorii).

lektor spunea...

domnule rodolphe, citisem cu mare interes undeva pe viqi cum ca cirezile de reni mai numeroase de 18 patrupede murmura in galop un fel de saga onirica, al carui singur echivalent polifonic ar fi trilurile tromboanelor grecesti ce acompaniau corul de sirene della scilla si caribda (citat din versiunea prescurtata a eneidei, tot pe viqi gasita).

puteti cumva confirma aceste informatii?

Rudolph Aspirant spunea...

@ lektor: chiar ca din toata inima as fi dorit sa am oportunitatea de a cauta, a verifica si/sau de a relata, sau confirma ceva legat de cultura si/sau obiceiurile scandinave, care sa imi poata fi util in mod real si mie personal, nu doar sa-ti faca placere tie, dar efectiv NU am inteles, din cererea ta de mai sus CE anume, macar asa vag, la nivel de domeniu general, sa caut, sau la ce sa incerc sa gasesc vreun posibil raspuns.

Repet, in mod cat se poate de CONCRET si de REAL, pentru mine personal, mai ales in comunicarile on-line care se desfasoara intre oameni care nu se cunosc in prealabil pt. a-si cunoaste si posibilele dialecte in care sunt ei cat de cat fluent competenti re. inteligibilitate mutuala, totodata cu expresii si microexpresii faciale posibil ajutatoare de crestere de inteligibilitate reciproca total invizibile una alteia, IMI ESTE DEOSEBIT de REAL GREU sa inteleg cuvinte, propozitii, dialecte si limbaje de tip ABSTRACT, sau, mai rau, metaforic.

Re. metafore, deoarece efectiv m-am luptat ieri si alaltaieri sa inteleg ce naiba mai voia de la creierul, inclusiv sufletul meu, (care se afla pe undeva prin trunchiul cerebral cf. multiple surse destul de credibile, cu localizare deja cartografiata comunicata public), un comentator anonim al unui post recent de pe unul din blogurile mele, as dori sa imi exprim parerea personala, (care nu este inca formulata la nivel de opinie personala, deoarece efectiv nu am avut timp sa ma gandesc la acest subiect posibil important ca utilitate prea adanc pana acum), ca pana si o exprimare de tip/gen metaforic totusi trebuie sa aiba macar un grad MINIM de consistenta logica interna, astfel inca sa poata fi inteligibila pana si unui expert al limbajelor metaforice, de tip poet, sau chiar critic specializat pe genul literar artistic numit poezie, daramite unui om total obisnuit cu IQ de 104 ca mine, care efectiv NU le am nici cu poezia, nici cu muzica, din motive efectiv obiectiv neurologice legate de creier personal cu deficienta de tip afazic receptiv central pentru limbaj(e), nemaivorbind de ADHD care ma face sa ma CHINUI efectiv daca doresc/sunt motivat sa inteleg o comunicare de nivel de FRAZA, (desi nu ma impiedica sa ma exprim in acest fel, ca deficienta mea neurologica centrala congenitala lingvistica nu e de tip afazic expresiv).

Deci, desi as fi dorit sa iti fac placere, deoarece chiar ma simt relaxat amabil in aceasta dimineata, plus as fi dorit/as fi fost motivat sa ma pot informa si eu in legatura cu ceva posibil nou re. cultura si/sau istoria, geografia, obiceiurile locale, etc., scandinave, (deoarece am dedus din cuvintele "reni" si "saga" cat de cat cunoscute mie, ca despre asa ceva putea sa fie vorba in cererea ta), efectiv cererea ta este exprimata in mod care pare total intern ILOGIC, asa ca NU AM INTELES ce ceri.

Desi nu este desigur obligatoriu sa mai depui tu personal efort pentru a incerca sa imi explici mie, preferabil la nivelul maxim al unui elev mediu roman de cls. a 6-a, ce naiba ai vrut sa zici mai sus, eu am sa revin ulterior si, daca mi se va oferi oportunitatea sa inteleg cat de cat ce doresti si ceri, am sa incerc sa raspund cat pot si cat am eu chef de bine in acel moment.

Rudolph Aspirant spunea...

@ Cora:

1. re primul clip: din primele 2-max. 4 secunde, (deoarece chiar am incercat sa fiu ATENT un pic mai mult), scenografia + coregrafia au lasat atat de MULT de dorit, eu avand oportunitatea anterioara de a observa ceva MULT superior calitativ in diverse baruri, asa ca efectiv am apasat pe stop fara a mai fi ulterior posibil motivat de vreun posibil interes sa urmaresc in continuare. Nota generala acordata de mine acestui videoclip al acestei productii de entertainment despre care nici nu doresc sa aflu cine a fost raspunzator: sub 4, (chiar, de fapt, in jur de 2, acordat si el destul de indulgent, doar pt. efortul depus al participantilor/colaboratorilor cu intentia favorabila de a produce placere de tip artistic publicului larg) !

2. re. videoclipul al 2-lea: am reusit sa fiu atent- semi-interesat cam 1/4 din lungimea acelui clip, (care NU stiu si nici nu sunt motivat sa aflu daca face parte din aceeasi productie, deoarece, daca intr-adevar este vorba despre aceeasi productie, este cu adevarat calitativ SLABA rau de tot prin comparatie cu ce alte productii/reprezentatii, inclusiv editii de carti cu poze, operete, show-uri Broadway, spectacole de teatru, etc., REALE ale povestii Notre Dame de Paris imaginata de scriitorul francez Victor Hugo am vazut chiar eu personal de cand eram destul de mic in chiar diverse locuri cat se poate de reale din lume).

Am reusit sa fiu interesat un timp ceva mai indelungat deoarece am apreciat efortul real al dansatoriulor profesionisti, remarcand in continuare cat de SLABA este/a fost regia/directia coregrafica la care au fost supusi in cadrul acestui spectacol, si am apreciat si timbrul vocal al cantaretului brunet, care din pacate era imbracat intr-un costum total RIDICOL, nu numai total NEPOTRIVIT temei centrale a acelei povesti, si acelui caracter/personaj pe care se straduia sa il iinterpreteze, cat de cat cu ceva constiinciozitate profesionala, acel artist de show profesionist de acolo, desigur la nivelul capacitatilor si atributelor sale profesionale personale, (cam de nivel general mediocru-mediu, re. artisti interpreti din show-uri de acest gen).

(...va urma...)

Rudolph Aspirant spunea...

@ Cora (urmare):

Am reusit sa fiu atent si la orchestra/orchestratie un pic, (nu mi-am dat seama daca era o orchestra live sau doar inregistrata), a carei interpretare si performanta mi s-a parut de acelasi nivel mediocru-mediu, repet, prin comparatie cu cele destule orchestre REALE ale caror sunete am avut eu ocazia sa le aud, fie urmarind diverse filme, fie asistand personal sau vazand/auzind clipuri video de spectacole de opera, opereta, show Broadway, show de nivel de parc de distractii, show de tip spectacol de tip serbare scolara, sau marching band efectuat de elevi inca artisti amatori, diverse clipuri YouTube continand muzica orchestrala de diverse genuri, etc.

Interpretul respectiv, desi posesor al unui timbru vocal placut si posibil versatil, NU a reusit sa ma impresioneze nici prin atributele fizice, (care desigur nici macar nu puteau nici pe departe sa ii fie cat de cat cumva puse mai bine in evidenta din cauza costumului total ridicol), nici prin flexibilitatea si range-ul miscarilor de corp, nici macar prin calitatile vocale pe care eu nu prea stiu sa le enumerez luate asa una cate una, dar se refera la posibila versatilitate si diverse dimensiuni oarecum spatiale, (profunzime, arie, etc.), efectiv s-a chinuit saracul DEGEABA.

Si efectiv, daca vreunul din posibilii cititori ai acestui blog a dat vreodata BANI din banii lui/ei PERSONALI sa asiste la un show de acesta calitate...chiar ca am inceput sa simt compasiune autentica umana pentru ei.

(...va urma...)

Rudolph Aspirant spunea...

OOPS: @ Cora: vad ca iar imi ies parti lipsa dintr-un comentariu mai lung, in 3 parti, si efectiv NU as dori sa fiu inteles gresit in mod fragmentar. Dac este posibil sa recuperezi ce am scris care se afla probabil in vreun Spam box, cum se intampla adesea pe aceasta platforma tehnica de Blogspot, e OK..daca nu, efectiv nu am ce sa fac.

Rudolph Aspirant spunea...

@ Cora (urmare):

Note finale (pe o scala de la 0 la 10):

Productie totala: nota 2
Coregrafie: nota 3
Scenografie: nota 1
Costume: nota 0
Orchestratie: nota 6 (indulgent, pentru efort comun cat de cat in ritm sincronizat al unor oameni profesionisti cat se poate de reali, la dirijor nici nu mai doresc sa ma gandesc, ca ma apuca durerea de stomac re. ce abilitati are/a avut)
Trupa de dansatori: nota 6 (cu indulgenta, pentru efort fizic personal, desigur neputand nici el sa fie mai bine pus in evidenta, nici la nivel individual, nici la nivel de grup coordonat, din cauza directiei coregrafice total execrabile)
Interpretul brunet al cantecului din clip-ul 2: nota 6 (cu indulgenta fata de timbrul vocal cat de cat placut mie asa la nivel ff general, in rest chiar ca nu il recomanad nimic).

Efectiv, nu stiu ce altceva as mai putea sa comentez.

Daca este vorba de pareri personale despre povestea scrisa de dl. Hugo, eu nu pot decat sa cer minim respect general ncesar din punct de vedere etic general fata de talentul si efortul acelui scriitor francez cat se poate de real din partea tuturor care doresc sa ii ecranizeze/reprezinte povestea in diverse feluri in care se pricep si/sau au inclinatie ei, fie amatori, fie profesionali. Eu personal cred ca prefer povestile d-lui Alexandre Dumas tatal povestilor d-lui Victor Hugo, dar apreciez ca fiind general calitative si povestile acestuia din urma, si nu am nimic deosebit sau mai mult de comentat in mod comparativ in legatura cu acesti doi scriitori francezi creatori originali talentati ai secolului XIX in acest moment particular.

Rudolph Aspirant spunea...

@ lektor: am raspuns ceva, nu neaparat posibil interesant sau util pt. tine sau altii, desi eu am incercat cel putin sa ma exprim constiincios, dar vad ca si acel comentariu a disparut/a ajuns tehnic pe undeva pe la Spam, din motive tehnice inerente legate de Blogspot. Daca va reusi sau va fi motivata Cora sa recupereze acel raspuns e OK, daca nu, efectiv chiar ca nu am ce sa fac.

Rudolph Aspirant spunea...

@ lektor: este total OK sa comunici cu mine la "per tu", (daca simti ca e OK si pt. tine, desigur), deoarece in Norvegia aderesarea cu "dvs." este contemporan rezervata numai fata de Regele Harald V, si, si in cazul acestuia, numai in anumite ocazii si contexte si comunicari, in functie si daca se spune insotit si de alte titluri sau nu.

vera spunea...

De mult nu am vazut ceva atit de amuzant, ca o mica si civilizata duelare lingvistica, intre doi romani, unul care sta in Dinamarca si altul in Norvegia.
Baietzi, in locul vostru as aprofunda chestiunea.

Cora_ spunea...

Dnul Lektor, aveti cuvantul! :)

Rudolf - m-ai inveselit iremediabil si nici nu ti-am citit toate capitolele. Avem fiecare dreptul la o parere.

lektor spunea...

domnule rodolphe, sint dezolat pentru neplacerile provocate de exprimarea mea lipsita de concretetea necesara unei discutii duse prin schimburi de caractere reci pe un ecran impersonal care ascunde prin ermeticitatea lui tot ce ne face pe noi oamenii atit de mult mai usor inteligibili folosind viul grai si gesturile lipsite de ambiguitati.

din nefericire nu mai gasesc linkul acela de pe viqi desi am incercat tot felul de cuvinte cheie asa cum fac specialistii excavatoristi din minele de date: am incercat cu 18 reni care cinta, reni veseli intr-o saga cu vise, onirism si santa claus, tromboane grecesti vs. hardingfele, nimic, nimic, nimic! e posibil ca acea pagina sa fi fost sau in engleza sau in trøndersk si cuvintele cheie romanesti nu ajuta. Deci efectiv da, efectiv sint incurcat si prins intr-un cerc vicios din care nu mai pot smulge si ma zvircolesc neputincios in timp ce trilurile dumnezeiesti ale celor 18 reni imi flutura limpede si atit de real in fata ochilor in valuri agreste care urca si coboara intr-un fluviu multicolor pentru care as plati chiar sa-i fie darimate digurile caci potentialul ii e enorm! cita energie incatusata!

Rudolph Aspirant spunea...

@lektor:
1. multumesc sincer, (fara absolut nici un misto) pt. raspuns (= bagat in seama), plus cadou ! (linkul cu muzica de Craciun despre Rudolph, care este intr-adevar unul din personajele mele preferate, din al carui nume m-am inspirat pt alegerea pseudonimului meu, in sensul de a dori sa am eu oportunitatea vreodata, ca actor amator, (cu experienta efectiv real concreta de figurant in cateva productii adevarate de scena, si chiar de potential figurant chiar pt un film in legatura cu care m-am dus chiar la o auditie...din pacate respins atunci, desi, recunosc, probabil, pe drept, din cauza probabil de atribute fizice necorespunzatoare), de a putea fi angajat pe bani pe post de understudy pt vreo productie de entertainment care contine si rolul acestui personaj, in care as putea, daca se imbolnaveste actorul principal, sa apuc si eu sa interpretez rolul lui Rudolph, desi, in mod realist STIU ca asa ceva e o aspiratie total, dar total nerealista, re. abilitatile mele personale actoricesti, chiar si in ciuda cursurilor profesionale partiale la care am fost inscris o vreme mai de mult, la Bucuresti, la nivel, desigur, nu de facultate de stat, ca la una ca asta eu n-as fi intrat in veci pe vreun domeniu creativ, nici macar la una particulara, ci la nivel de Sc. Populara de Arta !)

2. tot absolut fara nici un misto, si chiar sincer candid: e total OK daca nu tii minte ce voiai sa ma intrebi sau ce-mi cereai sa confirm; adesea si mamei mele, in conversatie directa cu mine, i se intampla chestia asta, deoarece, de obicei, porneste cu vreo idee total bine intentionat educativa, care se refera la vreo activitate de-a mea care merita sa primeasca vreo observatie (fie pozitiva- de incurajare, fie, mai des, negativa- cu intentie corectiva), dar chiar in timpul conversatiei, se intampla ca eu sa fac, de obicei involuntar, asa ceva care ii distrage atentia, de ex. incep sa ma uit pe pereti, in timp ce dau din cap, "mhm, am inteles, mhm, voi lua in consideratie ce-mi spui, deoarece imi dau seama ca imi spui ceva probabil important si cu intentii bune, dar in clipa asta mie personal chiar nu-mi pasa/nu sunt motivat sa ascult cu atentie", si efectiv, NORMAL ca se enerveaza, si uita total si ce-a vrut sa ma intrebe, insa mama mea, (care e expert educator special in legatura cu mine, cel cu learning disabilities de nivel REAL mai mari decat dl. Marian Vanghelie, care nu are decat clumsy child syndrome, insotit de o f usoara dislexie, dar nu ADHD sever ca mine, nici marcisism deasupra mediei, cum ar avea de ex. dl. Ponta la TV si poate nu numai la TV), incepe sa imi comunice atunci in mod mai UTIL EFICIENT si EFECTIV corectiv pt mine luand exemplul CONCRET al comportamentului meu, care va ramane intotdeauna oarecum inadecvat social, chiar din acel moment !

Stiu ca e posibil ca tu sa fi uitat ce voiai de la mine si din alte motive care pot duce la deficiente de memorie, plus ca nu ai mai gasit, cum ff adesea mi se intampla si mie si, presupun, si altora, exemplul respectiv ilustrativ in aces sens de pe Internet; eu am dat exemplul cu mama deoarece e cel mai ilustrativ concret care mi-a venit in minte pe moment, NU in sensul ca te-as considera pe tine ca o mama, dar in sensul ca sunt aproape sigur ca doreai sa comunici cu mine in mod chiar binevoitor util educativ pt mine, plus mi se intampla asa ceva ffff des in societatea reala, cand interactionez eu cu oameni care nu ma cunosc dinainte prea bine, sau se afla in faza in care nu s-au reconciliat inca cu ideea ca orice ar incerca sa-mi comunice mie are mari sanse de a nu fi inteles sau chiar auzit, si poate duce chiar la dezamagire crunta pt ei in legatura cu mine, etc.

3. ce este "hardingfele" ? efectiv, mi-a fost lene sa dau Google, dar mie imi place sa invat cuvinte noi

Cora_ spunea...

eu efectiv si total sincer si sa mor daca va mint ca absolut involuntar si fara nici o intentie absconsa am ras cu lacrimi. sunteti dementiali! :)

vera spunea...

Tu, draga, esti prea indulgenta si nu pui nici o ordine in casa asta. Ce sa mai vorbim.
De-ban-da-da!

Anonim spunea...

cora, merci pt baieti - mi-au inseninat ziua (ambele duet-uri). Ba chiar s-au asortat, duet-ul Letkor <-> Rudolph il cetii pe ritmul Le Val D'amour - si au ceva in comun.