joi, 19 ianuarie 2012

N'aie pas peur...

"Port o armura dar nu sunt dur si am o inima, nu-ti fie frica".

Jose Bernard, "Sanstitre", expozitia Lotto Quebec - organizata de fundatia Les impatients.

9 comentarii :

Rudolph Aspirant spunea...

E mult mai misto, dupa parerea mea, in acest sens artistic, costumatia din filmul clasic The Wizard of Oz, (1939), in regia dl Victor Fleming, cu dl Jack Haley in rolul Omului de Tabla, si dl Bert Lahr in rolul Leului Las, ambii care isi cautau o inima, (crezand, modest, ca duc lipsa, insa pe care chiar o aveau si ei, ca mai toti.)

Rudolph Aspirant spunea...

Erata: mai corect, probabil, desi nu strict literal, (ca de fapt "tin" e "staniu"), Omul de Tinichea

Observ cu schadenfreude ca nici arta canadiana la nivel de galerie nu e mai breaza decat cea norvegiana, si ma gandesc ca probabil are si asta, nu numai altele, de a face cu citatul Kipling/London despre teritoriile situate deasupra pararalelei 53 nord.

Cora_ spunea...

Rudolf, de acord cu ceea ce zici tu, CU CONDITIA ca ceea ce am prezentat eu aici sa defineasca arta canadiana... si nu e neaparat cazul. sigur ca nu am explicat in detaliu despre ce e vorba si de aici confuzia.

"Les impatients" este o fundatie/atelier de creatie oferit gratuit persoanelor atinse de maladii mentale, unde aceste persoane pot experimenta arta, fara sa fie neaparat artisti adevarati. operele lor pot fi uneori atat de profunde/artistice, incat se expun sau vand la licitatie, iar banii obtinuti reintra in circuit... ajutandu-i pe altii. mi s-a parut fara egal aceasta initiativa despre care am citit intr-o revista de arta.

pe mine m-a lasat fara grai costumul asta/armura facut din carpa si carton si mai ales mesajul lui: "nu-ti fie frica, am o inima si eu" si am decis sa merg sa vad expozitia.

Rudolph Aspirant spunea...

Si in norvegia se confunda la nivel de expunere in galerie obiectele care reprezinta patologia unor persoane cu obiectele de arta autentica, (care pot indeplini criteriile de a fi artistice, indiferent de daca artistul are o patologie specifica sau nu).

In cazul de mai sus, dupa criteriile stabilite de mine, (inteligibilitate pe minim 2 niveluri/domenii, si translatabilitate, inclusiv spatiala, nu numai cultural-lingvistica, pe minim 2 axe/regiuni), obiectul de mais sus indeplineste, dupa evaluarea mea, definitia de obiect artistic, deci cred ca a fost etic OK sa fie expus pt consum public, chiar daca nivelul lui calitativ si valoarea de piata, (care sunt, sau ar trebui sa fie, in cazul valorii de piata, direct corelate cu nr de inteligibilitati si translatabilitati mentionate mai sus), nu sunt deosebit de mari.

Rudolph Aspirant spunea...

Oops ! Iar mi-a intrat la Spam comentariul. Oricum, voiam sa adaug ca inca nu e obligatoriu pt toata lumea sa adopte criteriile dupa care un obiect poate fi definite ca obiect artistic, (mentionate de mine in acel comentariu care a disparut, si cf carora declaram totusi obiectul de mai sus drept obiect artistic), atata timp cat nu am publicat inca tratatul meu de Estetica Etica, cel cu regulile de eticheta si comportament acceptabil pt fiecare grupa in parte dintre producatorii, promoterii, businessmenii, consumatorii, criticii si filozofii de Arte, (pe care preconizez sa il scriu si sa il public dupa ce ies la pensie, aprox in jurul anului 2050, tocmai bine inainte sa ia RP Chineza conducerea lumii, cu scopul TOCMAI pt a proteja artele si subzistenta oamenilor muncii angajati ca amatori sau ca profesionisti in activitatile legate de Arte mentionate mai sus, prin stabilirea unor standarde cat mai clare care sa fie OK si pt o eventuala conducere autoritara sau totalitara a diverselor tari ale lumii.).

Cora_ spunea...

o sa revolutionezi lumea artistiCA CU CArtea ta, zau asa. :))))

Rudolph Aspirant spunea...

Eu sper sa o protejez de fapt, nu sa o revolutionez. Eu sunt de parerea generala ca Standardizare= Protectie (atat pt consumator cat si pt producator/businessman/promoter, etc), mai ales in aceasta perioada de productie de masa pt consum de masa, deci de ce nu si re domeniul artei. Ce, ea nu merita protejata prin standardizarea unor norme clare de profesionalism si deontologie profesionala a tuturor care activeaza in jurul ei si/sau carora le este dedicata, astfel incat si primii sa fie protejati de eventuale procese legale sau chiar de constiinta, si ultimii sa stie sa o consume la nivel de optima eficienta pt ei, in functie de nevoi si toleranta personalizata pt ei ?

Rudolph Aspirant spunea...

Plus, cf ultimelor deziderate de law enforcement international, sa se evite si inundarea pietii cu produse counterfeit sau impropriu denumite artistice. Eu, chiar daca am efectuat si eu niste ilegalitati la viata mea, si e inca posibil sa mai efectuez, sunt totusi la nivel principial total pro-law enforcement.

Cora_ spunea...

"chiar daca am efectuat si eu niste ilegalitati la viata mea"...

lasa-ma sa ghicesc, ai facut pipi pe zebra... :)))