miercuri, 15 februarie 2012

ploua in sus

G. Toparceanu, Noiembrie

"Ploua stupid...
Cerul îsi scutura
Ca dintr-o ciutura
Frigul lichid.

Cârduri de ciori -
Neagra pecingine,
Flori de funingine
Zboara sub nori...

Ploua perfid.
Si-n doza minima
Picura-n inima
Neant acid.

Ploua de sus...
Toamna ironica
Îmi scrie-o cronica
Cât un Larousse.

(O Halim?, -
Pentru ca nu cere
Nici introducere,
Nici "va urma"...)

Ploua placid:
A...e...i...o...u...a...
Daca continua,
Ma sinucid!"

desi cred ca mai degraba iau o pauza.

32 de comentarii :

  1. haha, saracul toparceanu, zici ca se pregateste sa ierneze impreuna cu mine in kukuland:))

    as fi curios sa stiu cum ar interpreta aceasta poezie domnul rodolphe, caci pe la dumnealui ploile sint si mai acidulate:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-mi place cind isi gaseste d-l Lektorievici cite o tinta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lektorievici? Ca in Pata? Intrebarea a doua e retorica, dar orisicit, si tu stii sa trimiti teleghidate dupa teleghidate:)

      Recunosc in ceea ce ma priveste ca imi place sa-mi aleg din cind in cind cite o victima pe care s-o zgindar. Dar sint destul de sigur ca -Dl. Rodolphe in cazul de fata- n-are insomnii din cauza mea:)

      Ștergere
    2. Na, pai daca-i retorica, atunci nu mai raspund :)

      Ștergere
  3. vai, domnule lektor, cred ca Rudolfe va lua o pauza, a mai trecut ieri pe aici dar cred c-a preferat sa lase nebunii sa se calmeze(adica io). oricum nu-i doream sa comenteze aiurea, ieri.

    e drept ca in unele parti ploile sunt mult, mult mai acidulate. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. d-nul zdrangu, erati la moderare, am facut niste setari aiurea. sper sa nu incepeti sa va ciondaniti cu prietenul dumneavoastra, nu de-alta dar am nervii cam firavi, these days si nici nu mi-am luat pastila inca. :))

    de ce n-ati intrat ieri, de ce n-ati intrat ieri?

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai, d-na Cora, nu ma ciondanesc. Incerc doar să iau apărarea celor slabi, să mă opun nedreptăților, etc :)

    Dar am intrat ieri, cum nu ?!

    RăspundețiȘtergere
  6. ati intrat si azi destul de des, ca am 62 de vizite din Franta... :)

    RăspundețiȘtergere
  7. domnii mei, aveti aici doua cafelutze, d-lui Lektor ii place s-o bea si d-lui Zdrangu s-o(sa-l) pozeze, va las putin singuri, ca tre' sa ma duc sa fac neste generatoare(sa sudez componentele, sa le programez, sa fac neste gauri in carcase la freza), treburi fomeiesti, adica.

    in plus, d-nul zdrangu, o sa va rog sa ma ajutati cu niste "trucuri" foto, daca puteti, da' nu-i nici o graba... pun intrebarile mai incolo.

    zi buna va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  8. eu nu obisnuiesc, dar cu o ciocolatica ar merge:)

    RăspundețiȘtergere
  9. sunteti totali, "matz" facut sa rad. in plus afara e un soare rotund si cald(vreo 8 grade cu plus), asa incat le-am lasat incolo de generatoare si am iesit sa ma plimb vreo ora asa...

    va multumesc de vizita domnii mei, mi-a facut mare placere. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Madam, ai plus opt? IN CANADA? Ie Apocalipsa, ce sa mai vorbim.

    Lektor - io pun ceva zahar/miere in cafelutz, dar I want to share this: tare imi plac ciocolatzelele alea, mai ales In Frantza si Belgia... Le ia si le pun in geanta si porma le dau la copii mici in momente de restrishte, sau dupa luni de zile, le gasesc cind ma astept mai putzin si le maninc, patrunsa de micutzul semn de bunavointza din partea soartei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MIERE IN CAFEA????

      (din departare se aud sirenele ambulantei)

      Ștergere
  11. Pai, da, ca daca tot nu poci fara sondulcesc, macar cu miere e mai sanatos decit cu zahar sau indulcitori. Se mai poate si cu sirop de agava, dar e prea scump aici.

    Ambulantza vine sa te ia pe tine, care ai facut atac de cord de indignatziune?

    RăspundețiȘtergere
  12. Vera, au fost plus opt, da! ma simt prost fatza de tine, pe cuvant. :)

    si eu beau cafeaua cu putin zahar(de fapt xylitol). domn' profesor(in devenire), mai traiti? daca da, miscati din nas! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Lektor - da ce problema ai dta cu zaharul sau mierea sau agava? Si de ce ar fi greu de intzeles ca unii oameni fac un mic efort sa gaseasca variante comestibile mai putzin pernicioase?

    Cora - pretenele mele din Canada beau cu Stevia. Ma duc sa vad ce e aia xylitol (numele il stiu, dar nu imi amintesc); oricum, eu vreau ceva natural, nu de sinteza.
    Iar azi, sa stii, o sa maninc salata de andive cea mai anti-eco, caci andiva vine din Olanda, maslinele mi le-a adus Didier de la Nisa, sarea am adus-o eu din Belgia, uleiul extravergine e din Italia, iar lamiile bio nu stiu de unde sint, dar eu le-am plimbat la Bucuresti de le Ljbubljana, unde nu cresc local. Pitiful.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am luat si eu stevia, dar mi s-a parut ca are un "legere arrier-gout"(fara accente).

    Xylitol mi se pare extraodinar din mai multe puncte de vedere. Pe langa ca are acelasi aspect ca al zaharului normal, nu are alt gust si poate fi folosit la prajituri. Are cam 60% din caloriile zaharului normal. Dar frumusetea intervine aici: are un indice glicemic undeva la 12, 13, pe cand zaharul il are 100.
    In plus, contrar zaharului care hraneste bacteriile, acesta nu(are legatura cu fermentarea... nu stiu exact ce si cum)... deci bacteriile ar muri nemancate. :))
    Se foloseste f. mult in producerea de guma de mestecat, de pasta de dinti si apa de gura.
    Mie mi se inventia secolului, a fost inventat in sec. 19, he he.

    RăspundețiȘtergere
  15. Vera, cat despre zaharul in cafea, fostul meu sef din ro(si singurul care a contat) zicea ca el a inceput sa bea cafea fara zahar numai vazandu-i pe toti cum se mira ca o bea dulce). si mai zicea ca de cand o bea fara... se simte mult mai "intelectual". io-i spuneam ca io sunt inginera si-mi puneam zahar. :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Cora - la mine lumea nu se mira ca beau dulce. sau se mira, dar nu-mi declara. Oricum, eu am o mica reputatzie ca sint non-conformista. In plus, oricum mi se filfiie de ce spune lumea, asha ca it is a moot point, anyway. sa nu imi mai pun zahar fiindca ceilaltzi comenteaza/se mira/ma ridiculizeaza? A d'autres.

    Poate incerc xylitolul dumitale, sa vaz intii daca se gaseshte aici si cit costa. Desi, io mampac bine cu mierea, despre care nu stiu atitea date ca tine cu xylitolu, dar sint linistita ca ie naturela.

    Salata de andive a fost delish. Azi se repeta, cu mici schimbari majore.

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca te-ai obisnuit cu mierea, nu renunta, NIMIC nu se compara cu mierea(eu nu pot bea la cafea, am incercat). Dar am mereu in casa. Imi place la nebunie cu "unt" de seminte de floarea soarelui.

    Adica seminte pisate si puse la borcan(fara nimic altceva). Amestec pasta aia cu putina miere si rezulta o chestie care are gustul celei mai bune "halva" pe care am mancat-o vreodata(am mai spus-o de vreo doo ori). Decat ca e moale. :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Mda. Eu mai maninc miere amestecata cu cacao bio, cite 1 linguritza, pt. magneziu si chestii. Very nice.

    Prima data cind m-am apucat de chestia cu mierea in cafea a fost asha: am incercat in prima zi si a fost horror. Si mi-am zis: da ce, m-ai facut tu pe mine? Io sint mai tare.
    A doua zi a fost scirboshel, dar nu scirbavnic.
    A treia zi a fost relativ suportabil.
    Din a patra zi nu am mai avut probleme.

    Deci, daca chiar vrei, sint sigura ca, in citeva zile, nu MULTE, te obishnuieshti.

    RăspundețiȘtergere
  19. magneziu in ce e, in cacao?
    oricum se pare ca prin prepararea ciocolatei se distrug cam 2/3 din antioxidantii din cacao... asa ca e mult mai bine sa consumam cacao naturala.

    RăspundețiȘtergere
  20. Magneziu e in nuci... corbii stiu asta si cind au carente de mg iau in cioc o nuca si zboara sus-sus. Apoi ii dau drumul si nuca se sparge de asfalt. Noi, copii, ii pindeam si le furam miezul...

    RăspundețiȘtergere
  21. Printre altele, da, magneziu e si in cacao. Plus altele, care, cum zici, sint intacte numai in cacaoa bio. Incearca, cu miere e absolut ok. ! linguritza de cacao amestecata cu 1 linguritza de cacao. sau schimbi tu proportzia, dupa cum itzi convine. si faci chestia de 2-3 ori pe saptamina.

    RăspundețiȘtergere
  22. Pardon.
    http://diabetes.webmd.com/news/20110323/cocoa-rich-in-health-benefits

    RăspundețiȘtergere
  23. o sa facem un club de nutritie, parol. :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Pai, mie mi se pare ca schimbul de informatzii cu tot felul de oameni este unul dintre beneficiile majore ale Internetului si al retzelelor de socializare. Io stiu o chestie, tu stii alta, ce e rau sa schimbam intre noi? Stiu oameni care au scapat de boli grele comunicind aleator pe Internet. Sau au gasit solutzii neasteptate la probleme pe care nu stiau sa le rezolve. Etc.

    RăspundețiȘtergere