sâmbătă, 17 martie 2012

abstract

Intru in biroul lui P si-l vad privind fix in directia zidului din fata. Ma invart putin, sa nu-i sparii gandul, zic, da' tot nu se misca. Sa stii ca e iar vreun cip "iesit din stoc" daca nu cumva cipul principal a devenit deja desuet sau poate, mai stii, or fi gasit clientii vreun viciu noului produs. Ultima varianta o exclud repede din minte, nu, asta nu se poate, al naibii produs daca nu e perfect, dupa atatea ore si ore si zile si luni de munca si atatea teste... singura eroare de design, neimportanta si usor de remediat, e oricum doar de noi stiuta.

La ce te uiti, intreb? Imi arata panza de pe birou inca neincadrata, rezemata de zid - pictura abstracta atat de draga a Ritei Letendre.

- Uita-te bine la ea si spune-mi ce observi?
Da, stiu, imi spun in gand, a descoperit iar vreo nuanta subtila pe care n-o vedea inainte si vrea ca de obicei sa-si foloseasca perechea de ochi de rezerva pentru a o verifica. :)

Ma chiorasc la pictura o data, apoi inca o data dar nu vad nimic schimbat sau care sa ma frapeze, cunosc deja fiecare umbra si ton. Ma uit intrebator spre el.

Ia panza si o intoarce la 180 grade. O pusesem invers, imi spune ganditor... Gata, acum e bine. Vezi diferenta?

Oooooooo, "quelle grande difference! Incroyable!" Vezi, de-aia e bine sa-si semneze artistii tabloutrile pe panza, in partea din fata, sa stie naibii omul cum sa puna pictura. Ca dac'ar fi fost peisaj ar fi fost simplu, puneam copacii cu verdele-n sus...

Nu-s' de ce, dar n-a gustat bancul cu politistii la plantat de arbori. :)

4 comentarii :

lektor spunea...

hehe, cum ar fi fost daca tabloul era patrat, nu dreptunghiular:)

Pinocchi0 spunea...

:D

Zdrîngu spunea...

Asta cu arta e ca si cu degustatul de vinuri: iei o gura, o plimbi savant pe limba si pe cerul gurii, sorbi oleaca cu zgomot, faci niste grimase si dupa aia spui cu ochii intredeschisi, in transa, ca simti un gust extraordinar de fructe de padure. Dupa aia te uiti in ghidul de vinuri deschis pe masa exact la pagina cu vinul respectiv si citesti ca are arome complexe de citrice. Aaaa, pai e exact ce zisesem!

Cora_ spunea...

Lektor, atunci aveam chiar o mare problema... :) ma deja gandesc la "trucuri", gen uitat pe spatele panzei, etc. acum cateva saptamani pe situl unei case de licitatii la care participam de obicei, trona o poza in toata splendarea ei, cu susul in jos... :)

Zdrangu, da, da, cu cat esti mai habarnist, cu atat grimasa tre' sa fie mai pronuntata... eu as adauga si darea ochilor peste cap, cu usoara ridicare a degetului aratator, in semn de mirare. Iar buchetul(ca doar de-aia se numeste asa), ar fi un amestec de fructe de vara parguite, cu un fin miros de floare de lamai si o usoara "atingere" de coacaze. Asa creca nu te poti insela prea tare...