luni, 27 mai 2013

Jérôme

Robotul Jérôme a fost confectionat pe post de catel, sa ramana de paza la casa. Ce stie sa faca? Pai se plimba prin toate camerele si inspecteaza, inregistreaza si transmite ce vede si ce aude, "on line". Mai poate controla o camera de luat vederi orientata spre curte care ne arata cat au mai crescut plantele si daca ploua, porneste/opreste jicloarele de apa pentru udat curtea.

Ideea initiata era sa fie complet independent, adica sa aiba un fel de platforma pe care sa se urce noaptea sa doarma si unde sa se incarce de la retea, dar timpul de realizare a fost scurt, drept care taraste dupa el un fir(flexibil, dar totusi fir), care-i poate limita miscarile. Ar fi trebuit deci sa fie independent, sa poata inregistra configuratia interioara a casei(sa aiba in cap harta) si sa se poate deplasa nestingherit in cel mai mic ungher, daca "aude" vreun zgomot ciudat. Aaaa, si sa ne dea de veste daca e vreun hot la usa.

O sa faca asta mai tarziu, el sau vreun frate al lui. Si probabil frate-su o sa aiba mai multe roti care-i vor permite sa treaca usor peste obstacole si "capul" cu mai multe "grade de libertate", deci o sa poate sa si-l dea pe spate total... :)
Aveam si un filmulet cu el, daca-l gasesc, il pun.

6 comentarii :

lektor spunea...

e fioros!

Cora_ spunea...

nu-i asa? sa-l "vezi" cand latra! :))

O femeie spunea...

e integrat cu vreo politie/paza? E silentios? se impiedica in covoare? le si aspira? :D

mosu spunea...

tare jerome! de muscat musca? sau macar latra?

Cora_ spunea...

N-avem covoare, deci o grija in minus. E extrem de silentios, asta daca nu e suparat. :)

Cora_ spunea...

Multumesc, o sa-i transmit celui care...
Si da, te musca de fund daca nu te cunoaste. :))