vineri, 19 iulie 2013

"Aceasta nu e o mistrie"

Ultimul tort a fost facut in urma cu cativa ani buni si a fost unul cu mere care a iesit groaznic(desi in ro il facusem de zeci de ori si-mi iesea cu ochii inchisi). N-a crescut mai deloc si cred ca era si cam necopt. Culmea e ca dupa isprava, in loc sa merg sa cumpar unul gata facut, l-am luat si-am plecat cu el in halul acela la cabana de la munte unde fusesem invitati.

Imi amintesc surpriza, cand l-am taiat. Am servit cate o bucatica tuturor si i-am avertizat ca e mai bine sa nu, totusi...
Nu mai tin minte daca l-a atins cineva, n-am avut niciodata orgolii de gospodina, stiu doar ca Michel a mai cerut o portie, in rasetele tuturor. I-am propus sa-i fac si-un ceai de menta, preventiv.

Dupa intamplarea aceea mi-am luat adio de la indeletnicirea gospodino-patisereasca, lasand-o in grija unuia care chiar se pricepe. Realizez insa ca nu am in casa o paleta pentru taiat tortul acela facut de altcineva. Si ce poate fi mai urat decat sa-i inmanezi sarbatoritului, in momentul special, la o masa aproape perfecta, un ditai cutitoiul, ca sa taie si sa serveasca portii mici duamnelor la dieta si portii mari domnilor posesori de "bédaine"?

Deci da, trebuie sa merg... ca n-am mai facut de mult o tura pe la magazinul Alessi si nu, "ceci n'est pas une truelle" .

7 comentarii :

O femeie spunea...

desi fac des torturi si tarte, eu tot la cutit am stat...pana de Craciun, cand mos Craciun mi-a adus une truelle :)

Cora_ spunea...

Ce dragut, mos Craciun asta al tau. Ca sa nu-l mai "torturezi" cu cutitul. :)) :)

Cora_ spunea...

PS- virgula aia dupa ce dragut n-are ce cauta acolo, desigur. :)

raul rual spunea...

Dar, dar la o adica poate fi folosita ca o mistrie, la fel cum cu o mistrie poti servi tort. Eu am mai taiat paine cu firezul, am fript carnati cu surubelnita, etc...

Cora_ spunea...

Mmmm, creca se poate incerca, dar am impresia ca nu prea ar sta mortarul pe mistrie la miscarea aia de ridicare+balans, inainte sa dai cu el de toti peretii... io creca ar aluneca. :)))

Firez nu stiu ce e, presupun cu-n ferastrau de mana... :))

vale spunea...

Puteam sa jur ca e Starck in spatele mistriei de patiserie... obiect foarte frumos si pret pe masura. La necesitate poate fi si o arma teribila... poate fi considerata arma alba? :))

Cora_ spunea...

Pai sigur ca Starck, cine altul, tu de ce crezi ca o vreau? :))
Am si "squeezerul" pentru lamai si farfuriile cu gaura(col. faitoo). Si da, adevarata arma alba, te omoara incet pasiunea asta. :))

Pe Starck il iubesc dimpreuna cu accentul lui in engleza. L-ai ascultat? Pe mine ma reconforteaza. :))