marți, 3 septembrie 2013

Malai Burberry

Cum in ultimele 2,3 zile am lucrat de acasa si-mi propusesem sa incep munca "tranquillement, pas vite" vorba creatorului popular anonim, ne-am rasfatat cu bucate pe langa care am zabovit mai mult ca de obicei, la preparare. Ca sa nu mai spun ca plimbarea mea cotidiana la  Whole Foods in Florida unde ma uita sfantul cate 30 de minute in fata condimentelor de tot felul a avut drept urmare reinnoirea stocului de mirodenii din bucataria personala si chiar cumpararea de noi sortimente, care mai de care mai... indiene. :)

Mi-am cumparat o alta carte de bucate cu retete indiene rapide de data asta, caci cea pe care o aveam avea retete complicate, iar eu nu am intotdeauna atata timp la dispozitie si nici rabdare.
Asta seara am pregatit "Masala baked fish" care nu e altceva decat somon la cuptor cu seminte de coriandru pisate, boia de ardei, curcuma si lamaie, pe care l-am servit cu "Tomato & cilantro rice", care e orez fiert amestecat cu rosii calite putin si asezonate cu ierburi. A fost bun.
Din pacate n-am facut poze, am fost prea preocupata sa iasa toate odata, sa nu se raceasca.

Dar de fapt ceea ce voiam sa va spun e ca mi-am inceput lunga epopee culinara care probabil se va termina in curand din lipsa de timp, cu traditionala fasole batuta. Ieri m-am trezit cu gandul sa fac fie fasole, fie linte si-a iesit fasole ca nu mai facusem de mult. Am pus o foaie de dafin la inceput, iar la sfarsit putin usturoi, cimbru si boia de ardei. Si-n timp ce fasolea fierbea la foc mic si eram intre doua telefoane(am si lucrat, pe cuvant), m-am apucat sa fac o turta de malai, ca tot ma laudasem si-mi facusem singura pofta.
A iesit destul de buna, tanand cont ca e prima data cand fac. Bine, trebuie sa spun ca am facut deja paine. Am mancat aseara cu fasole si cu o salata verde cu castraveti si otet. Lui P i-a placut atat de tare turta incat azi dimineata la micul dejun manca turta de malai cu unt de migdale si bucati de banana. :))




Urmatoarea pe lista e "okra", o leguma pe care n-am gustat-o niciodata dar o vad des in retetele indiene si arata bine si bineinteles inegalabila paine indiana "naan"(mie imi place cea cu usturoi), care e cea mai buna pita pe care am mancat-o vreodata, dupa cea facuta de bunica.
Voi ce mancare exotica ati mai pregatit sau mancat?

Ps- am pus poze cu malaiul meu in plin proces de fabricatie, la etapa efectuarii modelului m-a cam apucat avantul artistic, recunosc.  :)



5 comentarii :

  1. Măi, dar tu te-ai pus la treabă. Oho! O să fac și eu mălai, trebuie, nu o fi chiar așa greu. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti sugerez sa faci o cantitate mica, din circa 150-200g de malai, ca sa-ti exersezi framantatul. Si daca poti sa faci pasatul mai "tare", nu foarte fluid(pui apa mai putina la fiert), asa vei incorpora mai putina faina si turta va fi mai gustoasa, mai dulce.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cora, de nu am frământat azi noapte în vis, ceva extraordinar! Și mă tot gândeam, ce zicea Cora, cum zicea Cora?
    Mi se pare amuzant. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. nu stiu daca am mancat vreodata turta de malai.
    La iarna o sa o experimentez.

    RăspundețiȘtergere