marți, 17 septembrie 2013

Nu-i prea tarziu pentru o sansa!

Dati cainilor fara stapan o sansa la viata! 

 

Romanii  pot mai mult decat atat, sper. Romanii n-au ajuns atat de jos incat sa ucida si sa schingiuiasca animale a caror singura vina e ca s-au nascut printre ei, nu-i asa? 

Presedintele Romaniei este cel care poate opri legea care legifereaza uciderea in masa a cainilor fara stapan. 

 

Daca vreti sa protestati si voi impotriva acestei legi, puteti semna aici si puteti posta pe blogul vostru aceasta petitie. 

 

Va multumesc!

 


31 de comentarii :

Blegu' spunea...

O șansă la... ce?

Cora_ spunea...

La ce vrei tu, Blegoo.

Cora_ spunea...

Pardon, Blegu #39.

Anonim spunea...

Eu am întrebat serios, tu faci 'șto.

Petiția (ori scrisoarea deschisă) folosește un limbaj confuz, oarecum de așteptat pentru o inițiativă cu parfum "european" care n-are susținerea majorității populației.
Legile la care se referă petiția sunt contradictorii și interpretabile.
Întregul apel e negativist - în sensul în care se împotrivește unei legi (?), votate în parlament - fără să ofere o alternativă.

E neclar dacă autorii petiției sunt împotriva "uciderii prin metode brutale" , dar sunt de acord cu eutanasierea blândă.
Inevitabil, mesajul care se dorește limpede devine neclar; e dificil să susții dreptul la viață a unui număr estimat de șaizeci de mii de câini fără stăpân (doar în capitală), în condițiile în care agresiunile lor sunt raportate la șaisprezece mii anual.

Oricum, întrebarea mea inițială se referea la titlul postului - nu la petiție - care oricum nu oferă altceva decât "o șansă la viață".
Ce fel de viață... nu se explică.

Cora_ spunea...

Pune intrebarile serios si-o sa ti se raspunsa serios.

Pe pagina Vier Pfoten se explica faptul(pe care il stii si tu probabil) ca sterilizarea diminueaza instinctul de aparare a teritoriului la caini/ formare de haite.
Ceea ce sustin ei, lucru cu care sunt de acord, este eutanasierea exemplarelor bolnave sau periculoase(cu rabie) sau periculoase si sterilizarea celorlalte.

Ei se opun maltratarii, omorarii cu bestialitate si a omorarii in masa, fara niciun criteriu. Si mai sustin ca in loc de legea asta care poate fi prost interpretata(vedem deja ca unii au inceput sa se omporte ca niste mici dumnezei si sa omoare), sa se dea legi care pedepsesc aspru aruncarea in strada a cainilor din propria curte. Sa se sensibilizeze populatia de la tara, sa se faca campanii gratuite de sterilizare(Vier Pfoten se ofera sa faca asta, deja o face in orase) si la tara.
Oamenii aia de la tara au nevoie sa stie ca NU AU VOIE sa mai arunce cainii in strada si ca asta-i poate costa scump, ca sa renunte la practica asta imbecila. Nu sunt capabili sa priceapa altfel, se vede clar.

Atata timp cat alti caini vor lua drumul Bucurestiului, nu se rezolva nimic. Si de-ar fi sa dispara toti azi, apar iar maine!
E adevarat ca legea nu trebuie sa incalce dreptul la proprietate(ca nu poti intra peste om in casa sa-i spui ce sa faca), dar in cazuri de criza poti forta putin masura. Oamenii inteligenti inteleg si colaboreaza, ceilalti nu vor intelege oricum nicicand.

Legea asta de exterminare totala (plus neinterventia in cazurile de maltratare, de multe ori practicate de hingheri) mie personal mi se pare, pentru o tara civilizata a anului 2013: barbara, inumana, salbatica, intr-un cuvant inacceptabila pentru un popor care se respecta.
Si am mai spus-o, pentru prima data de cand am plecat din Romania mi-e tare, tare rusine!Cora_ spunea...

Stai, ca nu raspunsesem la intrebare. Ce fel de viata? Una in adaposturi si/sau pe strada, acolo unde asta nu poate pune in pericol siguranta copiilor, etc(pe langa locurile industriale unde sunt deja multi caini "adoptati" pe jumatate de muncitorii de acolo).
O alternativa la moarte sau la cruzime.
Tu ce parere ai Blegoo despre uciderea in masa a cainilor?
Cum vezi tu problema, in general? Sper sa-mi raspunzi, sincer sunt curioasa.

lektor spunea...

Cora, stai linistita, n-o sa se intimple nimic, nimeni n-o sa omoare pe nimeni, totul o sa ramina ca pina acum. Daca rouminii ca poupor ar fi fost in stare sa actioneze concertat, sa asculte si sa respecte ce li se spune, n-ar fi fost roumini.

Mie mi-e rusine ca-s roumin din alte motive, noroc ca-i vineri azi si am liber la trascau. Poate intru mai spre seara la blegoo si-i las citeva lincuri de dulce:)

Blegoo spunea...

Păii... să le luăm pă rînd, coniță Cora.
(că așa-mi place mie... scurt-scurt! tranșant)

Citat:
"...pagina Vier Pfoten se explica faptul(pe care il stii si tu probabil) ca sterilizarea diminueaza instinctul de aparare a teritoriului la caini/ formare de haite..."

Hai... sanchi?
Zice cine? Asociația Patru Lăbuțe? Asociația Cuțu-Cuțu?
Zice mama lu' Bubico?
Zice wiki?

"Current research[edit source]
Various studies of the effects neutering has overall on male and female dog aggression have been unable to arrive at a consensus. A possible reason for this according to one study is changes to other factors have more of an effect than neutering.[27] One study reported results of aggression towards familiar and strange people and other dogs reduced between 10 and 60 percent of cases,[28] while other studies reported increases in possessive aggression[29] and aggression towards familiar and strange people,[30] and yet another study reported no effect on territorial aggression, and only a reduction in dominance aggression that existed for at least 5 years.[31] For females with existing aggression, many studies reported increases in aggressive behavior[32][33][34][35] and some found increased separation anxiety behavior.[30][36] A report from the American Kennel Club Canine Health Foundation reported significantly more behavioral problems in castrated dogs. The most commonly observed behavioral problem in spayed females was fearful behavior and the most common problem in males was aggression.[37] Early age gonadectomy is associated with an increased incidence of noise phobias and undesirable sexual behaviors[clarify].[38]"


Regula dă trei-păzește spune că (să mă corecteze dom' Profekksor - că el e cu hartimetica - io am fost corijent perpetuu):

"În orice situație unde se aplică legea facerii dă bine se folosește corolaru' cine trage paralele?, unde orice acțiune care amenință existența organizației e respinsă automat, pe motive de supraviețuire."
(Vezi și scrisoarea dășchisă a tapirului, semnată dă mulți - unde se cerea capu' lu' Moț... Ponta vreau să zic. Similitudinea dă cazuri e distractivă, dacă nu amuzantă. Majoritatea covârșitoare a semnăturilor aparținea persoanelor dîn mediul academic - care avea interes implicit în situație. Desigur, TOȚI treceau cu vederea că Ponta nu e, n-a fost și nici n-o să fie academician, doctorand, ori ceva apropiat. E doar un politician de mâna coișpe, dintr-o țară de mâna-patra. Lupta era pentru anularea unei definiții - care nu se aplica la caz oricum.
Dar deh... enteresu' poartă fesu', nu?)

mai mult, fin'că kîkatu' de blogprost are limită la caractere...

Blegoo spunea...

...continuare:

Campanii de sterilizare?
Desigur...
Oengeuri?
Cum să nu...

Citat:

"...Sase caini au fost ridicati de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei, unul dintre acestia avand urme de sange, a declarat Razvan Bancescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA). Cainele care a fost gasit cu sange pe bot fusese sterilizat de ASPA si adoptat de Fundatia Caleidoscop in 2008, a spus Bancescu.
O femeie care a fost membra a Fundatiei Caleidoscop si a semnat formularul prin care cainele care a ucis un copil a fost adoptat in 2008 de acest ONG, angajandu-se sa nu il abandoneze, spune ca ceea ce s-a intamplat a fost un accident, iar ea are constiinta curata.
Pe formularele de adoptie si revendicare scrie negru pe alb ca Fundatia Caleidoscop se angajeaza sa nu abandoneze cainele, iar in cazul in care nu il mai doreste sa il predea Administratiei pentru Supravegherea Animalelor. Semnatura de pe formular ii apartine Laviniei Mirela Nica, care era pe atunci voluntar al ONG-ului Caleidoscop.
Tot ea si-a asumat raspunderea in numele organizatiei pentru alti opt maidanezi. "Teoretic trebuia sa am grija de el, practic nu. Pentru ca nu erau scosi pe nume propriu, ci pe numele asociatiei. Daca trebuie sa invinovatim pe cineva, trebuie criticata asociatia pentru ca nu si-a asumat responsabilitatea. Era o situatie de compromis, primaria stia, dar trebuia sa eliberam locurile. Am inteles ca s-a ajuns la moartea unui copil, dar asta a fost. A fost un accident. Eu am constiinta curata si ma ocup in continuare sa salvez animale", a declarat femeia.


Hehehehe...
Io am o mare boală pă organizații d-astea de "facere dă bine".
Așa-s io, e credința mea religioasă.
Am boală pă socialiști - în special pă ăia ioropeni, care se organizează în organizații de facere de bine în scopu' de a trage bani dă la guvern.

"...Potrivit formularului de revendicare, societatea Caleidoscop a adoptat animalul pe 24 decembrie 2008, adica exact in Ajunul Craciunului, la adresa din formular - strada Brasov numarul 30, in Sectorul 6.
Reprezentantii de astazi ai ONG-ului sunt de negasit, asa ca nimeni nu poate explica ce cauta cainele lor din Sectorul 6 in Parcul Tei, la 10 kilometri distanta. Mai mult, vecinii spun ca nu au auzit niciodata de organizatia Caleidoscop si nici de presedintele ei...


Caterinca e prea lungă ca să te descui io la minte aici... așa că o să te latru în altă parte.

Ham-ham-chelalau!

Blegoo spunea...

În loc să pierzi vremea cu comentarii etilice la cotețu' meu, mai bine ai compune ceva ca lumea la tine în apartament.
Și nu ceva dîn categoria "Știați că?" dă la coada revistii Știința și Tehnică.

Cora_ spunea...

Merci pentru sustinere si pentru faptul ca vei semna si tu protestul(desi sunt convinsa ca ai facut-o deja) sa spui NU impotriva unor crime. Chiar daca nu se face NIMIC si cainii vor fi toti omorati cu cruzime, macar sa aratam ca nu suntem toti o apa si-un pamant, ca mai exista urme de umanitate in tara aia.

Chiar ma gandeam ca am facut un fel de obsesie cu cainii(am mai vazut noi si pe altii :)) ), dar e greu sa nu fii vehement cand ce se intampla te atinge profund.
Ma gandeam la faptul ca romanii au tacut malc sau chiar au aprobat(direct sau indirect) minciuna, furtul, plagiatul. E greu sa accepti asta, roman fiind. Dar cand se atinge fundul prapastiei (ca mai jos decat sa omori animale fara aparare nu se poate ajunge), e mai mult decat grav, e dureros de grav.
Daca se vor macelari cainii, voi renunta la cetatenia romana, o voi lua pe mama din iadul ala si o sa rup orice punte cu tara aia. Eram pe cale de-a organiza o colaborare cu o companie din ro intr-un proiect frumos, mi s-a "taiat" definitiv si-am renuntat la a mai merge in ro primavara viitoare.
Of, ce bine c-ai scris, am putut sa profit de asta si sa ma descarc.
Ce bei? :) Da, da, hai sa ne razbunam pe blegoo in curatul spirit mioritic, hai sa-l schingiuim. :)

Cora_ spunea...

"Caterinca e prea lungă ca să te descui io la minte aici"

Te rog sa ai grija ce zici, nu e nevoie sa ne jignim, nici sa ne dam lectii, putem, sper, sa dicutam civilizat!

1)Da, societatea Caleidoscop este vinovata, in speta cucoana care a semnat. De ce? Nu avem legi clare, care sa traga la raspundere. Asta trebuie facut, printre altele. Ce s-ar fi intamplat daca eram in US sau Canada? Cucoana ar fi platit scump, asociatia la fel.
N-am zis nicaieri ca asociatiile sunt ingeri, eu nu sunt Caleidoscop.
2) Nu sunt de stanga, ar fi trebuit sa realizezi asta pana acum, sunt doar PRO-VIATA.

Revin, trebuie sa mai si muncesc.

Blegoo spunea...

"...sa ai grija ce zici, nu e nevoie sa ne jignim, nici sa ne dam lectii, putem, sper, sa dicutam civilizat!..."

Lăsați coniță... că dumneata nu ejti d-aia care nu știe să dea peste bot la maidanezi.
Cu tine nu mi-ar fi frică nici în Ferentari.
Lecții o să-ți dau, că nu mă costă nimica.
Tu le iei ori nu, e la alegerea candidatului, cum vine vorba.
Io nu discut cilivizat; io-s câine, nu om.

lektor spunea...

la apero bag niste cava, la masa niste chianti amarit:)

N-are rost sa te superi prea tare pe Blegoo, la urma urmei a avut dreptate si cu ponta si cu multe altele.

Asa cum furtul si smenul sint inscrise in fiinta nationala roumineasca, tot asa si lenea:) Oricite legi se vor da tot degeaba. Nu se vor aplica.

Reactia prostimii la moartea copilului a fost una 'normala', adica e mai usor sa dai vina pe niste animale decit sa-i spinzuri pe oprescu, videanu, basescu, lis, halaicu si cine draq a mai fost vreodata primar in boucale.

Cora_ spunea...

Asa e, ca n-o fi in Ferentari mai rau ca in Fatza Luncii sau ca in Hanul Rosu din Craiova.

Dar de discutat civilizat tot o sa te rog s-o faci, daca poti, nu-mi place sa sterg comentarii. Si sunt cam sensibila asea zilele astea.

Cora_ spunea...

M-a razgandit, ii las comentariul:

"BLEGOO (batjocoritor): "N-aveți voi scule dă schingiut blegii... voi e d-ăia cu petiții pă internețu' care este..."
(aparte): "Io am lăsat ceva zile, să văz cine se bagă la comentat acilea... am văzut că e mare înghesuială... am zis că-i momentu' să latru - ca să atrag muieretu' iubitor dă Bubico și lăbuțe - acu' să te ții ce de-a mai borcane dîn balcoane..."
(cu seriozitate): "Ce-i aia bre... măcelărești? Ori "animale fără apărare?" Caterincă frate... urme dă umanitate... greutate dă acceptare...
Hauzi țațo?
(știi definiția de "țață", da? Soră mai mare, mătușe, alea)
Dacă la tine în apartament ai invazie de gândaci ori șoareci... nu chemi oengiuri, chemi pest-controlu', nu? Ăia fumighează tot, ucidere în masă, cruzime, alea.
Inumanitate, care vaz'ică.
Australienii au încercat de toate cu iepurii, inclusiv arme bacteriologice... a ieșit un kîkat.
Legea consecințelor neintenționate... aka... "Facere de Bine" lovește permanent și subminează lacrimogenia oengiurilor, care este!"


Eu pe Blegoo nu ma supar, mai ales ca seamana la blana cu unul din cainii familiei, ma supar doar pe felul in care discuta, cu apelative "muieret", etc... eu sper doar ca poate mai mult, de la inaltimea cabinei camionului lui.

Cava as vrea si eu, dar eu abia incepui lucrul si asta seara tre' sa lucrez la un proiect de scoala la cursul de arhitectura. Sa-ti priasca beutura, zic! :)

vale spunea...

Bun. Deja a curs prea multa cerneala pe aceasta problema si nu s-a rezolvat nimic. Adica s-a rezolvat... s-a nascut o stare de tensiune iar oamenii s-au impartit in doua tabere. Ca sa rezolvam situatia ar trebui sa privim spre alte tarimuri care au trecut prin istorii similare. De pilda, Canada cum a rezolvat problema cu ciinii "comunitari"? Citi exista liberi prin oras ? Zic sa discutam de pe pozitii rationale, nu pasionale, se poate? :)

Cora_ spunea...

Am sperat in van... sau in camion, vai, vai ce glumeata sunt! :)))

vale spunea...

Se pare ca scriem fix in acelasi timp... 14:46 :)

Blegoo spunea...

Deci... atunci când nu ai argumente de răspuns... ștergi comentariul/părerea altora.
Mă rog... cum ziceam, io nu-s supărăcios, poate ai tu o răceală, ceva.
Totuși.
Argumentele mele sunt valabile, precum le-am postat.
"Genocid" nu se referă la animale - termenul este "extinction".
Să folosești termenul de genocid... referitor la iepuri în Australia... e jignitor și derogatoriu la morții lui PolPot, ori răposații din Ruanda.
"Genocidul" câinilor... dîn Bucuresti.
Ooo, vai... ooo, dar cum se poate...

Urmează un harticol despre "genocidul" porcilor în ajun de crăciun, nu?
Ori "genocidul" oolelor dă Paști, nu?

Blegoo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Cora_ spunea...

@Vale, incercam, cum nu? :)
In primul rand felicitari si "Bienvenue au Canada/au Quebec!"

In Canada nu exista caini pe strada si nici nu se ucid cu bestialitate. In cartierul meu exista pisici comunitare. Se iau de pe strada, se sterilizeaza si li se da drumul inapoi. Nu sunt f. f multe, nu stiu cum supravietuiesc iarna, eu le mai dau cateodata sa manance daca le vad, dar rar se intampla sa vad vreuna.
O sa ma interesez si o sa-ti raspund la obiect, nu vreau sa vorbesc fara sa am date concrete.Cora_ spunea...

Ce-ar fi sa-ti iei tu masinutza si sa te joci in alta parte, mai ales ca nu esti suparacios?
Vad ca incepi sa citesti in stele cum o sa ma comport eu peste 10 ani cand un caine o sa omoare un alt copil, ca asa a facut fomeia aia, exact ca mine, care ea a semnat nu stiu ce ca ia cainele, ca lucra la nu'sh ce asociatie... si fix asa o sa fac si eu ca asa ti-a dat tie in glob.
Delirezi, amice!
Si da, tai tot ce am chef si cum am chef!
Hai pa! :)

Cora_ spunea...

Poti sa comentezi la tine pe blog. promit sa nu te citesc! :)

Blegoo spunea...

Citat:
"...nu exista caini pe strada si nici nu se ucid cu bestialitate...

Termenul de "bestialitate" se referă la acțiuni animalice, lipsite de rațiune, da?

Acuma... când un animal ucide un om cu "bestialitate"... e normal, fin'că așa e el, da?
Greu să spui că nu.

Da' dacă uamenii omoară un animal... e ceva "bestial", nu?

Blegoo spunea...

Oki-Toki... promit să te citez.
:-)

Cora_ spunea...

Macar asa nu vorbesti singur.

Cora_ spunea...

Se presupune ca omul are si discernamant. Doar se presupune, uneori nu e cazul...
Serios, hai sa incheiem.
Sa fii vesel!

Blegoo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Blegoo spunea...

Oki-Toki.
Am încheiat.
(tot cred că ștersul de comentarii e ceva a la Dduia Ddunia. Ceva care nu te prinde, ca fason, zic)

Blegoo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.