vineri, 1 noiembrie 2013

simturi sau ne

Stii c-a venit cu adevarat toamna cand urmaresti o frunza galbena rasucindu-se in cadere spre peronul de la metrou si nu e nici o gaura in tavan.

Un gest emotionant e acela prin care un tanar incearca sa-l ajute pe un altul nevazator sa intre in metroul tocmai oprit in statie si nu stie cum si unde sa-l atinga, temandu-se sa nu-i provoace cumva un disconfort. Isi face in cele din urma curaj si il atinge timid pe brat.

Stii ca esti bine acolo unde esti cand doamna care face voluntariat langa scoala pe langa care treci zilnic, stand cu un stop in mana si ajuntandu-i pe copii sa traverseze, iti zambeste si-ti da buna ziua ca-n orice zi, ascunsa de data asta in pelerina imensa si atenta sa nu i se stearga machiajul de Halloween, desi e deja ora pranzului si ploua domol de vreo 4 ore.

Stii ca bate vantul tare si ca n-ai probleme cu geutatea cand esti nevoit sa mergi pe mijlocul strazii cea strajuita de arbori batrani, de teama sa nu-ti cada vreunul in cap si cand, desi ai ajuns in fata casei, iti e extrem de greu sa te opresti.

Niciun comentariu :