sâmbătă, 22 martie 2014

la mai multe!!!Una din doua: fie nenea asta vrea sa intre in cartea recordurilor, fie e obsesiv-compulsiv bisericist... adica nu se poate opri, nene, din constructia de biserici. Caci am auzit eu c-ar fi o teorie conform careia numarul tsunamiurilor, al cutremurelor si-al altor catastrofe devine invers proportional cu numarul de lacase lacasuri de cult... in mintea unora.Maestre, MUZICA!!!!


12 comentarii :

Zazuza (blogvienez.wordpress.com) spunea...

sper ca in comuna aia toti oamenii sunt instariti si nu e nevoie sa faca milostenie la saraci la usa lacasului.

mosu spunea...

ei, da! e ca pe vremuri cand ferindu-se din calea cotropitorilor tot poporul se retragea in cetate; acum vine primaru dupa taxe hop in biserica, vine prefectu dupa impozite, tzup in biserica, vine fiscu dupa biruri, tot in biserica...
biserici ca sa incapa tot satul si sa tina necuratu afara
si uite asa scapa oamenii de toate relele, si impozite si grindina si ploaie...

Cora_ spunea...

Hahahah, eu ma tot gandesc la faptul ca toate astea trebuie intretinute pe timpul iernii, incalzite macar un pic, etc... altfel se deterioreaza, nu?
Zicea nenea ala mai pe la sfarsit CA CAminul cultural sta sa cada si ca n-au canalizare. Dar ce le trebuie canalizare, cand sunt curati spiritual??? :)))

Cora_ spunea...

Io zic sa le faca la toti cate una, in curte, langa casa si cand vin aia dupa taxe sa spuna ca e plecat la biserica. :)
As face un pariu ca nevasta preotului/ a primarului sau vreun apropiat are si o firmulita de constructii, asea ca la noi. :)))

Scaietina spunea...

super mistoooooooooo
:)))
deci unde liturghie nu e nimic nu e, super fain!

Cora_ spunea...

mda... si ne iarta pe noi noaptea de tot ceea ce furam ziua... cam asa. :))

Anonim spunea...

Vad ca toate sunt mici, din lemn, si popa tine slujba pe rand la cate una. Probabil le incalzeste pe rand :).

Ca o intrebare: cate gradinite sunt? Cate biblioteci? Cate scoli? Sa le fie copiilor usor sa vina la scoala, asa cum spune preotul la final: "cand cladirea e la cateva case de tine, lumea vine la biserica". De mers la slujba se merge 1 data pe sapt ( maxim), de mers la scoala copiii merg zi de zi, deci hai sa le facem viata mai usoara.

Cora_ spunea...

Pai n-auzisi CA CAminul cultural sta sa cada(zicea nenea ala saracul care sigur va fi excomunicat pentru "rebeliune")? Ce drac de scoala sa aiba nevoie? Pai preotilor asta le trebuie, enoriasi piosi, nu scoliti...

Acuma serios, iti dai seama ca din lemn sau din ce-or fi bisericile, popa asta e mana in mana cu primarul si toti aia care-or mai lua decizii prin comuna aia si care au construit bisericile.
Cred c-am mai spus, in jur de 2008 cand a inceput masiv constructia de biserici in Ro(perioada aia scurta cand ii mergea si romaniei un pic bine din specula de locuinte si constructii) am auzit de cel putin 2 cazuri de preoti implicati in asa ceva, care spalau bani prin constructia de biserici/case parohiale, etc.

Bai, nu ca "mi-a spus mie cineva", dar il cunosc personal si inca bine pe cel care gestiona echipele de muncitori si mi-a repredus textual discutia cu preotii, "persoane importante", nu poci sa spui cine, care "nu voiau sa se afle ca sunt implicati", dar care gestionau sacii de ciment gen: unul la biserica, doi la mine-n beci, etc.
MAFIOTI in sutane, dar pe cine dracu interseaza??? :)))

Anonim spunea...

Asa sunt multi in Ro, nu ma mira.
Lasa ca mai facem o secularizare.

vale spunea...

Apoi daca lacasele acestea sint pentru insanatosirea sufletului atunci se pare ca tare bolnavi mai suntem de ne trebuie asa de multe... dar sa nu ne amarim! Pe cind eram mai copil, imi amintesc de o disputa a primariei din Bucuresti cu cetatenii care, fiind posesori de automobil, isi construisera acele garaje de beton din care te asteptai sa iasa teava tunului. Si tocmai cind oamenii vroiau sa scape betoane s-a gasit un parinte care, nu stiu cum a convins, a cumparat doua astfel de garaje de beton si le-a unit... apoi a venit acoperisul de tabla in doua ape si turla. Si uite asa in mijlocul parcarii a rasarit o minibiserica din beton...BOR-ul e o institutie in sine si cred ca ar trebui sa se implice si in probleme financiare fiindca da dovada de pricepere in tot si toate.

Cora_ spunea...

Pai se implica in probleme financiare mult de tot, uite cum negociaza tata popa:
https://www.facebook.com/photo.php?v=833593483321673&set=vb.597915580222799&type=2&theater

vale spunea...

E un fenomen... pina si numele preotului e rupt din poveste: Faust! :)