duminică, 25 mai 2014

mimi(loi)

De aseara avem un nou animal la zoo, daca o/il pot numi asa pe Mimi cu care ne-am intors aseara de la plimbare. Cum ne plimbam noi cu Félix in cartier, de fapt ne intorceam de la plimbarea de aproape o ora ca-n fiecare seara(asta e un beneficiu pe care-l aveti gratis daca va luati catel si pe cuvant ca merita), am auzit zgomote sub un cedru(iarasi cedru, da) si ne-am oprit. Rebegit, cu gherutele stranse si cu ciocul plin de pamant tremura o chestie mica, mica si cheala care cu ultimele puteri a inceput sa planga cand ne-a vazut/auzit apropiindu-ne.

Offf, am zis, nuuuu, caci m-am gandit in prima secunda ca-i e sortit sa moara acolo. Cred ca P e singura persoana pe care-o cunosc care-n momente importante(si nu numai) pune exact intrebarile care trebuie,  exact atatea cate are nevoie ca sa evalueze clar si rapid situatia, niciuna in plus sau in minus si folosind doar atatea cuvinte cat sunt necesare. Ma intreaba, eu fiind considerata experta in materie de pasari si animale(loool):
-Pasarea mama nu-l poate ajuta, nu?
-Nu!
-Daca nu-l luam, moare?
-Da!
-Are sanse sa supravietuiasca daca il luam?
-Da!
In secunda urmatoare il avea in pumn si ala tacuse deja, ocupat fiind sa ceara de mancare, cu gura pana la urechi. P era in extaz sa l-a facut sa taca. :)
A mancat paine muiata(cu multe seminte) si banana pasata, apoi unt de migdale cu paine muiata, a facut primul caca la mine-n san si inca trei pana sa se culce, apoi a dormit bustean langa patul nostru, pana dimineata.

Azi la trezire am lasat naibii toate treburile si-am plecat sa luam mancare de pui de pasari, cu poza-n telefon, P a zis sa nu-l luam cu noi in masina, sa nu-l stresam inutil.
Specialistii ne-au spus c-ar fi mierla si ar avea 1, 2 saptamani max si ne-au dat pudra de oua cu vitamine si mancare moale de pisici, ca tot aveam eu fixul cu mancatul proteinelor, care dealtfel mi-a fost confirmat: mierla mananca in primul rand viermi si eu nu ma apuc sa tai rame... oarch.

Apoi am plecat la serviciu si Mimi a ramas cu P care s-a achitat onorabil de sarcina de tatic, doar ca la intoarcere mi-a zis ca-i e frica sa se mai uite la ala micu ce face, ca de cate ori il vede, ii cere de mancare si-a facut caca de 5,6 ori. :)))

Saptamana viitoare il iau la vernisaj, sper sa-i placa noua artista. Poate ne face si-un cantec sau pentru asta mai trebuie sa astept. :))))

PS- Asta seara am fost in vizita la maica-sa, n-am vazut cuibul, in schimb am vazut-o pe ea(cred ca e mierla neagra dupa aspect) si-am asigurat-o ca asta micu e bine si ca-l voi aduce la lectiile de zbor.
3 comentarii :

LP spunea...

Sărăcuțul! Ce noroc pe el că l-ați găsit! :)

Cora_ spunea...

daaa! Tu stii ce vioi a devenit dupa doar 2 nopti? Azi dimineata pe la 8 tipa ca din gura de sarpe, desi mancase la 6 si o mierla adulta era in curtea din spate, aproape de geamul lui deschis. Wawww, asta e bine, poate il vor prelua cand o sa fie capabil sa zboare, eu ma tot gandesc cum sa-l reintegram in societate. :)

vio spunea...

Vai, ce bine că l-aţi luat! Mimi!