duminică, 24 august 2014

Daca maine

intru in Louvre, mai ies saptamana viitoare. Si atunci cand mai vad catacombele? ca tot vreau sa...

Aseara am coborat sa cer prosoape curate la receptie, ca cica daca stai in regim de aparthotel, nu ai dreptul nici la curatenie, nici la prosoape curate. Adica curatenie iti faci singur cu aspiratorul din dotare, ca doar asta nu facusem in concediu, sa bag aspiratorul, iar prosoape poti sa ai daca mergi sa ceri la receptie si ai norocul sa nu se termine peste zi si atunci astepti pana la 10 seara, ca mine.

Am coborat asadar la 10 pm si dupa primele 2 fraze receptionistul m-a intrebat daca sunt romanca. Zicea ca unchiul lui e insurat cu o romanca si locuieste la Timisoara. Saracul de el, i-am zis. Pentru ca locuieste in romania in primul rand. :)
Apoi mi-a zis ca daca vorbesc domol(doucement) am accent de Quebec. I-auzi! E deja un pic mai bine, zic. Apoi am vorbit despre socialism, comunism si egalitate in drepturi. I-am spus ca nu cred in asa ceva si mi-a dar prosoapele, chiar unul in plus.
I-am promis sa nu-l irosesc aiurea, asa ca am avut dreptul la o apa minerala de 1L din partea casei.

Si la o alarma de incendiu azi dimineata pe la 8, ocazie cu care am aflat ca in Paris nu poti bea o cafea inainte de ora 9(o fi doar duminica). Nici macar la Starbucks-ul din colt unde dupa ce ieri mi-au scris pe pahar la nume Paula, azi m-au transformat in Cola, desi strigasem destul de tare.
Maine le spun ca ma cheama Coka, desi cred c-ar trebui sa ma asez ca omul normal la o terasa si sa beau o cafea adevarata, daca tot sunt aici. Cu biscuitzel.

E bine in vacanta.

14 comentarii :

nume spunea...

dar e bine la aparthotel, poti manca in camera, chiar daca niciodata n-o faci. dar macar stii ca nu te amendeaza daca dai frimituri pe jos, ca la hotel.
io prefer sa nu-mi faca prea des curatenie, ma enerveaza sa trebuiasca sa ies la o anumita ora, sa suport ideea ca pune aia mana pe lucrurile mele si mai ales pe prosoape (am o problema cu prosoapele).

petrecere frumoasa!

lektor spunea...

Data viitoare incearca cu Marianne, am auzit ca e bulletproof:)

Cora_ spunea...

Merci, mai sunt acolo 3,4 zile.
Ufff si eu aveam probleme cu prosoapele, chiar si cu hotelurile in general, dar am incercat sa le depasesc, mai ales ca nu e practic sa cari prosoape de baie peste ocean. :)
Si da, aparthotelul e bun pentru frigider, insa n-am reusit sa utilizez si alt aparat electrocasnic, desi am oua in frigider si am cumparat si ulei. Nici salata n-am facut. Vad ca astia au si masina de spalat vase, dar ne-am straduit sa mancam fructele si cerealele din 2 farfurii+ 2 castronele care stau cuminti si asteapta. Am pus asta in clar de la intrare, ca sa nu ajungem sa lipim buline colorate pe farfurii. :)

Da, maine incerc Marianne sau Gaetane, eventual strigate. :)

Cora_ spunea...

PS- Voi ati terminat concediile sau mai aveti?

vio spunea...

Pariiiiiiiiiiiis!!!
Enjoy very much, Paula! Ăăăăă...Cola? :D
:*

lektor spunea...

Eu nici nu prea am avut concediu, asta daca nu pun la socoteala ciolhanurile de la diversele conferinte:)

Eh, viata grea..

nume spunea...

eu mai am 2 saptamani, lucrez o zi pe saptamana dar nu se pune decat ca bani, nu ca efort :)
si vineri vin ai mei, asa ca nu stiu ce sa zic, vacanta nu se termina, dar se termina huzurul.

Cora_ spunea...

Thankssss!!!
Semnat: Seven up! :)

Cora_ spunea...

Vaiii, bietul de dumneavoastra! :)

Cora_ spunea...

Adica o sa trebuiasca sa fii harnica? :)

Monica spunea...

A, nu sunt singura la faza cu prosoapele! ca sa nu spun despre modul in care (mai ales in Mexic) iau capatul hartiei igienice si fac nu stiu ce origami, ca sa rezulte ca mi-au aranjat camera. cum vedeam, cum rupeam si aruncam.

Monica spunea...

a, am intrat tarziu ca sa spun „vacanta placuta”? noi mai avem (le faramitam in perioade mici)

nume spunea...

nu, face maica-mea tot ce trebuie si tot ce nu trebuie si tot ce mai bine n-ar face, iar taica-miu ii da o mana de ajutor.
3 persoane + 1 motan in 40 mp (2 camere NEdecomandate).

Cora_ spunea...

nuuu, mai avem o zi. :)))