sâmbătă, 30 august 2014

Istet si pe baterii

Cine se scoala de dimineata, ajunge la capatul unui fir electric, parca asa era zicala. :)
Cam pe la 5.00am ne-am inceput ziua de ieri, prima zi de dupa intoarcerea din vacanta, ca ne pusesem in pat odata intorsi de la aeroport(si dupa ce-am adus gradina zoologica acasa) pe la 6.00pm.
Si-am adormit bustean. Ne-am trezit apoi pe rand in toiul noptii sa ne schimbam hainele si sa ne spalam pe dinti macar, apoi am dormit pana pe la 3.00 am, apoi pana la 5.00 am.
La 7.30h servisem deja micul dejun si chiar un fruct ca gustare si eram in strada sa plimbam catelul din dotare si sa admiram minunata dimineata de vara tarzie canadiana.
Vaiiii, e prima data cand prind o asa lumina in cartierul meu, e minunata lumina dimineata devreme, pacat ca n-am avut telefonul sa fac poze, dar poate fac azi, ca e doar 6.00 dimineata si m-am trezit de mult. :)

Dupa inca doua ore despachetasem un pic, bagasem rufe la spalat si dadeam cu aspiratorul. Cu mopul n-am dat, dar na, sa nu exageram totusi. Eu am ce am cu praful, petele de pe parchet ne arata ca suntem intr-o casa de oameni vii. :))

La 10.30 eram in drum spre socri sa luam corespondenta pe care o uitasem cand am luat gradina zoologica. Pe la 11.00 mancam o prajitura facuta de mama soacra fara ocazie, zice ea. Am refuzat sa iau si la pachet si acum regret.

La 13.00 eram la cea mai apropiata reprezentanta Mercedes sa incercam un Smart electric, visul unei nopti de vara. N-aveau decat unul cabrio la reprezentanta noastra si nici-un altul pe o raza de cateva mii de km(pe la Vancouver era cel mai apropiat), ca se pare ca e sfarsit de model, Europa e departe si nu vor sa ramana cu ele in stoc. Si asta era "full equipped" si cabrio cum am zis, ceea ce urca pretul destul de sus. Am calculat noi toate "rabais"-urile, cat da guvernul canadian la cumpararea unui vehicul electric(fo 8 mii), cat da Mercedes sa scape de ele( fo 3+3)... si-am zis totusi sa reflectam un pic.
Era frumusel asta nou nout si scump, mda. :)

Am revenit acasa si-am plecat sa vedem singurul smart electric "uzat" care aparuse in vanzare cu o zi inainte la numai 30km distanta si care de fapt ne pornise la drum in prag de dimineata. Asta "vechi" era un 2013, vandut abia in martie 2014,  impecabil ca aparenta, fara sistem de navigare la bord si palete de regenerare a sistemului de franare la volan, dar na... un GPS pot sa-mi cumpar. Cred ca nu are nici scaune incalzite,  vaiiii, ceea ce inseamna ca-mi poate ingheta fundul iarna. Intrebarea e daca imi ingheata mai mult decat imi ingheta cand asteptam autobuzul sau cand mergeam pe jos... :) 

Am facut calculelele si dupa ce-am negociat un pic, am ajuns la o diferenta considerabila fata de primul si am batut palma. Deci sunt fericita posesoare a unei piuneze(vorba lui P), dar e una electrica si asta e important. Cel ales e negru cu argintiu si interior rosu(cel din poza) si nu alb+rosu+rosu, adica e mai putin "saritor in ochi", ca nu tin sa ies in evidenta. Vreau doar sa ajung la servici/unde am treaba mai repede daca trebuie si sa nu poluez prea tare daca tot pot.

Sa zicem ca-s mai putin deprimata ca-n alti ani de intoarcerea din concediu. :)PS- Aia de la Mercedes erau toti imbracati casual, veseli, comandasera o masina cu mancare in curtea concesionarului si o cisterna cu apa si gheata care a fost turnata toata in capul angajatilor(vreo 20, 30) in timp ce eram noi acolo, pe principiul noi de ce n-am fi idiotei daca tot traim in era show off-ului? Adica de ce-am face donatii fara sa ne punem paie in cap? Vanzatorul care ne servea pe noi ne-a marturisit cu voce inceata ca nu-i pare asa rau ca n-a participat la udare din cauza ca era ocupat cu noi, vazandu-l pe colegul lui de birou, romanul Valentin tremurand ca varga si ca nu nimerea sa-si ia prosopul si sa fuga sa se schimbe. 

5 comentarii :

LP spunea...

Ce drăguț! Să-ți fie sănătoasă :)

Cora_ spunea...

Saru'mana! Mi-e tare draga si abia o astept acasa, ca inca n-a ajuns. :)

vio spunea...

să fie într-un ceas pun, piunezo! :)

nume spunea...

s-o stapanesti sanatoasa!

Cora_ spunea...

Multamesc, fetiliiii ! Sa fie, zic. :))))
P imi trimite linkuri pe email, de genul:
https://www.youtube.com/watch?v=b1iJJZfB7i0
looool