joi, 2 octombrie 2014

barbati care ma inspira

Cam in 99% din cazuri, atunci cand mi-a placut in mode deosebit un artist plastic, vreun curent artistic, stil arhitectural sau chiar stil muzical/muzician, n-am putut explica imediat de ce.
Gustul mi-a venit intotdeauna instinctiv si-mi spuneam ca e un fel de karma, mai ales ca unele erau de-a dreptul ciudate.
Mai tarziu, cand am stat sa analizez, mi s-a parut firesc sa fie asa.
Firesc este sa-mi fi placut REM, desi asta e unul din gusturile "la norma", caci, nu-i asa, cui nu-i place REM, ca sa nu mai vorbim de Michael Stipe? A fost modelul meu de barbat fatal multa vreme. Am avut si-un iubit care-i semana leit cu care n-aveam mare lucru in comun, dar era de ajuns ca semana cu Stipe, nu? Si nici nu era "queer", ca sa zic asa...
Buun, dar cati stiu ca Michael Stipe e si artist visual? Sigur ca nu era greu sa-ti dai seama ca avea un gust extrem de subtil la costumele de scena si nu numai, gust care nu prea se poate cumpara, daca e sa ne gandim la Bono, situat in extrema cealalata. Nu stiu cat de bun artist visual e, dar daca ar fi pus cu aceeasi grija pe panza culorile alea cu care-si desena benzile peste ochi, sigur ar fi iesit ceva demn de privit si poate chiar pus pe pereti. Macar panzele, zic. Vaiii, vaiiii! :))))

Bunnn. Acuma nu stiu daca-i cunoasteti pe cei de la "Talking Heads", dar pe mine m-au cucerit de la prima ascultare cu "Burning down the house". Daca-i cunoasteti, sigur l-ati retinut pe vocalistul David Byrne care nici el n-arata chiar rau(ca tot veni vorba), desi nu mai e chiar tinerel. Baiii, ca o paranteza(fara bai, zice mama lu' Vio), ati observat ca barbatii care au stil cu adevarat sunt extrem de interesanti? O fi pentru ca ce e rarutz, e mai dragutz?
Vaiii, acuma sa nu va suparati pe mine, domnilor, se intelege ca d-voastra, cei care veniti in vizita pe aici aveti stil prin definitie, parol! :)

Si ca sa ne intoarcem la Bryne, acest domn este si el artist. Adica unul adevarat care expune, a desenat niste suporturi pentru biciclete incredibile la NY, etc... Am vazut niste picturi/ instalatii de arta contemporana al caror autor este, de-ti taiau respiratia.

Dar ce voiam eu sa va arat de fapt este acest video care mie nu-mi dovedeste decat ca acest domn e ceea ce se numeste un artist complet.

Mi s-a facut o pofta de dans ascultandu-i/privindu-i... ENJOY!

4 comentarii :

Monica spunea...

Da, Michael Stipe e mare și fatal în continuare! Și un mare fan Brâncuși (zice că din cauza și grație lui s-a apucat și de sculptură)! (Bine, nu pentru asta îl consider fatal, dar mi-am amintit în timp ce te citeam). L-a contagiat Patti Smith, draga de ea, altă ahtiată. Citesc acum despre Byrne, mersi mult de pont.

Cora_ spunea...

Cu mare placere! Nu cunosc mare lucru despre arta lui Stipe, daca gasesti ceva bun de citit despre el, sa-mi zici si mie.

O singura remarca generala, unele din formele suporturilor de biciclete ale lui Bryne sunt inspirate din arta contemporana, de ex. tanti aia e readaptarea lui "woman" a lui Michel Snow. Nu degeaba a fost pusa aproape de MOMA. Mi se pare extrem de interesanta ideea, mult mai interesanta decat daca ar fi desenat altceva fara legatura cu locul... :)

Monica spunea...

A, păi eu vâslesc pe internet, din link în link, și mă uit pe rețelele lui sociale:) Și am o amică mult mai informată care pune linkuri, din când în când.

Cora_ spunea...

A, ok... eu sunt cam lenesa la vasle, da' poate gasesc ceva cu pedale, ca timp iau de la lucrarile de scoala... :)))