miercuri, 21 ianuarie 2015

aceasta cabana

care ne statea pe creier de doi ani. Povestea e simpla sau nu, daca tinem cont ca in loc sa plecam de la Montréal pe 26 dec cum era prevazut, am plecat abia pe 30 din cauza de accident minor la intoarcerea de pe o parte pe alta, cu efecte destul de serioase, daca e sa ne gandim ca P nu si-a putut misca bratul drept si deci nici sa conduca, asa c-am amanat plecarea.

E drept ca asta ne-a permis sa ne tragem sufletul dupa cea mai incarcata perioada din an in care am muncit ca nebunii, ca de, o luna si ceva de vacanta nu-i de colea. Si mi-a permis si mie sa ma duc sa ma tund dupa ce l-am lasat pe el la urgenta si m-a convins ca nu-i tocmai o buna idee sa incercam sa luam impreuna toti virusii de la spital si ca macar unul din noi tre' sa ramana intreg.  Sigur c-am fi preferat sa ne odihnim fara dureri la brat, dar na, asta e.

Asa ca am intrat intrun salon de coafura si m-am asezat pe primul scaun liber, lucru care nu-mi sta in fire, dar voiam scurt si drept si atat. Si m-am plimbat apoi fara tinta prin niste centre comerciale, pana sa ma sune omul sa vin sa-l iau ca s-a plictisit de asteptare.

Bunnn, ca sa ma intorc acum la cabana, va dati seama ca devenea aproape imposibil sa te apuci s-o darami in asemenea conditii. Eu m-am declarat insa in stare sa dau cu barosul, caci ma stiti ambitioasa, stiind ca P e capabil sa lucreze cu o mana jumatate. Am zis ca daca nu merge ne oprim si cerem ajutorul specialistilor. Ceea ce nu s-a intamplat, c-a mers snur.

Mentionez ca magazia era din metal. Dupa ce am taiat suruburile ce legau panourile, am indoit fiecare panou spre interior prin lovire cu barosul (asta am facut eu) si-am taiat apoi doi stalpi metalici pe o parte, punand unii de la fostul gard drept sustinere provizorie. Acestia au fost legati cu lesele lui Félix care a tinut sa participe la actiune in felul lui. Cel mai tare mi-a placut cand am tras de lese si sandramaua a cazut intr-o parte. Apoi a fost o joaca de copil pentru P sa taie acoperisul si panourile metalice cu mana stanga. Am sunat niste uameni (puritanii gramaticii au gresit blogul) care au venit si-au luat totul, noi am facut curat si gata, a rezultat una bucata "patio" care va fi curatat cum trebuie si amenajat, in sensul ca blocurile alea de ciment din fata si lateral vor fi indepartate si in jur se vor planta diverse.

8 comentarii :

Monica spunea...

Ce bine-ți șade cu barosul!
(să știi că am citit și textul. Îmi pare rău de accident și mai ales de urmări, dar îmi pare bine că ați scăpat de șandrama și aveți patio. Aștept și o umbrelă fix în mijlocul lui, povești cu festinuri etc. cum știți)

vio spunea...

Arată excelent. Şi o să arate şi mai şi, dacă e logic posibil. :))
Recuperare rapidă domnului accidentat! Şi partea pozitivă e că ai fost la frizer. :)

Cora_ spunea...

Era tare urat spatele curtii, mai ales ca acum doi ani nu avea nici o planta si-n plus in dreapta cabanei era o groapa de nisip.
O sa avem primii invitati pe 30, apoi noi plecam si ei raman 3 luni. Chanceux! :)
ps- umbrela trebuie doar mutata mai in fata. :)

Cora_ spunea...

Multumim, se reface usor, a stat cu mana imobilizata iar eu l-am ajutat cat am putut, pana la a-i schimba vitezele la masina, ceea ce nu-i de colea... :)

hahahha, cand m-am asezat pe scaun la tuns i-am zis tipei ca-mi pun telefonul aproape ca poate ma suna barbatu' ca l-am lasat la urgenta. Am vazut 5 perechi de ochi intorcandu-se instantaneu. :))))

Monica spunea...

Dacă era roși turbat o și vedeam! :)))

Monica spunea...

Dacă era roșu turbat umbrela, ziceam. Ia să nu mai scriu eu de pe tastaturi inexistente! (telefon)

Cora_ spunea...

Una rosie n-ar fi fost rea.:)

Telefonul lui P e setat cu corector in engleza (cred) si atunci cand scrie mesage in franceza unele cuvinte i se schimba automat cu altele in engleza care n-au nicio treaba cu textul, evident... eu ma amuz copios caci stiu ce va urma (dpdv vocabular) in timp ce el striga la telefon: "f..ck, nu asta am scris, nu asta am scris..." :)

Monica spunea...

O vreme nu i-am crezut pe cei care spunea u asta. până când telefonul meu și-a pus singur corectare în limba italiana. scrii, vezi bine, dai send, vezi ”corectat”. am reusit sa-l scot. dar radem pe infundate de sefa care ne scrie tampenii la greu. ne trimite debarcari care de fapt erau imbratisari, striga la noi virtual si enumera substantive comune fara nicio legatura intre ele, mergem dadaist inainte!