sâmbătă, 25 iulie 2015

paté végétal au tofu/ drob cu soia

Vai, vai, daca tot nu mai am inspiratie de scris pe blog, zic sa-l folosesc pe post de carte de bucate, ca tot mi se intampla sa uit pe unde-mi pun retetele preferate, asa ca o sa le copiez prin mai multe locuri, inclusiv aici. Sigur voi uita titlurile articolelor, dar na, o sa caut! :)))

Reteta originala mai avea fulgi de grau/ovaz si seminte de floarea soarelui, dar n-am avut in casa si mi-a fost lene sa merg la alimentara pentru atata lucru. Oooo, cred ca nu folosisem cuvantul alimentara de 10 ani, cand vorbesc cu mama ii zic c-am mers la magazin, iar uneori ii zic doar numele magazinului, intelege ea.

Cantitatile din reteta originala nu erau chiar astea, eu am pus cat aveam, incercand sa pastrez totusi proportiile. Aici le-am scris pe-ale mele, rezultatul a fost mai mult decat multumitor.

250g tofu de consistenta tare (are consistenta branzei, exista si varianta medie si moale)
227g ciuperci proaspete (mda, atat era in pachet)
2 morcovi potriviti
150g branza tare
1 ceapa mare
2 oua
1 legatura ceapa verde
marar
patrunjel
2 catei graunti de usturoi (aia mici, da)
sare si piper dupa gust
2,3 linguri de ulei (dupa ochi, pentru a cali ceapa)

Se toaca ceapa si se caleste putin in ulei, se adauga ciupercile taiate si morcovul dat pe razatoare si se tine pe foc pentru inca 5,10 minute (la foc potrivit).
Se faramiteaza branza, tofu, se adauga ceapa verde tocata, usturoiul pisat, mararul, patrunjelul, sarea si piperul. Se amesteca cu ceapa si ciupercile. Se adauga cele doua oua batute.
Se tapeteaza o forma de cozonac si se toarna compozitia (data viitoare o sa incerc varianta cu doua forme mai mici, cred c-o sa se coaca mai repede).
Se da la cuptor la foc potrivit circa o ora si 15 min.

Miam, miam, un deliciu! Am servit asta cu o pita data la cuptor 3,4 minute pana devine crocanta, apoi rupta in bucati si o salata de fasole verde cu marar si putin usturoi.
Pofta maxima!
Voi ce mancare fara carne mai gatiti?
 

2 comentarii :

  1. mereu cand aud de retete cu soia ma gandesc la bietu nea nicu saracu, cat a vrut el sa ne invete sa mancam sanatos si noi nimic; ba i-au doua pastile-n ceafa si gata; sa taca
    acu soia se foloseste la toate alea; se fac din soia lapte, ulei, carne, branza si altele de nu-ti poti imagina (drob de exemplu); numa de oua din soia n-am auzit
    inca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahahah, asa e.
      si el care o facea pentru binele nostru. :)))

      Ștergere