vineri, 18 decembrie 2015

examenul 1 e gata

La examenul din seara asta, cel despre "Piata si evaluarea artei", din cele 40 de intrebari, vreo 3,4 erau despre cum il cheama pe X-ulescu. X-ulescu fiind fie vreun vanzator de antichitati/arta din sec. 17 din Olanda (Ole!), fie vreun galerist new yorkez de la inceputul sécolului, ori vreun alt personaj gen directorul de la Sotheby's sau alte astea care sincer m-au cam lasat rece. Atat de rece, ca nici macar nu m-am chinuit sa retin cum ii cheama pe aia exact.  Bine, pe unii i-am retinut din intamplare, ca de exemplu pe Peter Cecil Wilson pe care o sa ma chinuiesc sa-l uit acuma, ca chiar nu stiu la ce-mi va folosi sa-i stiu numele.

Cand am vazut ca-mi pica asta la examen, adica intrebare gen "Cine e galeristul care... si ce a adus el nou pe piata artei?", imi venea sa raspund: "Who fking cares?" Dar cum eram totusi in mediu academic, am raspuns asa: "Nu-mi amintesc cum il cheama, dar a facut asta: ...". Celelalte intrebari au fost ok, am batut campii cu gratie, ca de obicei.

La sfarsit m-a intrebat proful daca a fost greu examenul. I-am zis ca in general nu, dar cum unele raspunsuri imi erau necunoscute, am improvizat iar daca n-am nimerit-o, macar o sa rada. I-am multumit apoi pentru curs care chiar mi-a placut si mi-a multumit si el pentru participare. Adevarul e ca am participat intens, ca daca ne tot intreba si nu erau alti "raspunzatori", raspundeam. M-a intrebat la un moment dat daca am mai facut cursul si-mi venea sa zic ca l-am trait, dar am zis ca nu. Eu eram cu raspunsurile la intrebarile practice, colega Francine era cu intrebarile complicate de la ora 21.00 (ramaneam vreo doi, trei aproape de fiecare data sa dezbatem chestiunea cu proful 15, 20 min) iar alta colega era cu rasul, asta nu credea niciodata ca situatia X a fost posibila a.i. proful ajunsese ca inainte sa ne spuna vreo anecdota sa-i zica: "O sa radeti, dar asa e".

Minunat curs, plin de anecdote si usurel pentru cine cunoaste un pic mediul.
Deci gata, s-a terminat si asta. Ma incearca un sentiment de tristete dupa fiecare curs cu profi simpatici si f. pregatiti (nu numai teoretic), cum a fost acest domn care (parca v-am mai spus) e specialist in Andy Warhol - a facut un catalog "resonné" de-al lui Warhol si timp de 30 de ani a fost conservatorul unei colectii corporative imense la care evident a participat si participa. Aaaa, si e el insusi un colectionar adevarat, de-aia rari care-si incep collectia cu bani putini, cu ceva ce nu are/nu vrea toata lumea si care o transforma intr-o comoara. Si a scris si nu stiu cate carti despre Warhol. Oare cand le-o fi facut pe toate? :)

De-aia nu-mi vine mie sa ma las de scoala, chiar si cand imi vine.
Baiii (fara bai), ma doare un gat de mor si parca si capul. A inceput brusc dupa examen. "Pai de boala avem noi timp acum, domnule?" Cu trei zile inainte de celalalt examen?

7 comentarii :

vio spunea...

da' între timp sper că ţi-a trecut, ai scăpat onorabil şi de celălalt examen şi ai petrecut sărbători faine. :) Praga a fost splendidă.
la mulţi ani! :*

lektor spunea...

La multi ani plutonieni as zice:)

Cora_ spunea...

La multi ani! Ma bucur ca ti-a priit Praga.
Eu am fost moarta de bolnava, cred c-a fost gripa, ma laudam ca n-am racit de 4,5 ani.
Examenul 2 (de arhitectura) a fost super, chiar daca am fost moarta de bolnava, am avut 3 subiecte vaste si unul mai scurt, scris 3,4 pagini la fiecare +1 si terminat fix 1 minut inainte de ora 21.00. N-am avut timp sa corectez ortografia, mais bon... :)))

Cora_ spunea...

La multi ani! Citisem plutonieri.
Vaiii, ai fost la "Gilşeavă pi şer"? :)

lektor spunea...

Am fost la film cu tot fameleonul, ne-a placut cum s-au fårtåtit razesii in palose si sageti:)

Cel mai misto chici de la episodul 4 incoace:)

Cora_ spunea...

Macar copilul s-o fi amuzat. :)
Se poate si mai rau: sa te duci la film ca mine unde sa nu prea auzi de propria-ti tuse (pe care trebuie s-o opresti intr-un fel) si sa nu pricepi ceea ce poti sa auzi. Mai prindeam cate-o poanta si ma grabeam sa rad, ca o fi ultima, zic.
Ajunsi acasa a trebuit sa-mi fie explicat filmul (cine era cine, pricepusem in mare ce faceau), timp de 30 minute (jur, nu e gluma).
Dar il recomand calduros: The big short. E real 100% si infricosator. :))))

Rent a car Bucuresti spunea...

Bine ca ai reusit sa il treci.