vineri, 19 mai 2017

Castori nu aveam

Acum avem. Vecinul ne-a zis ca trebuie ca e vreo noua familie care-si face casa. Pai da, ca au plecat cu 3,4 copaci mai mici, de 2,3 metri inaltime, dupa ce i-au pus la pamant, numai ei stiu cum.  La ce munca au depus, chiar ca-i meritau. Sa vedem daca se intorc sa termine ce-au inceput si eventual sa faca si curat.
O pasare si-a facut cuib pe o scara rezemata de containerul nostru metalic folosit pe post de garaj bun la toate, ca altceva nu avem pe terenul asta. Dar nici nu e nevoie, peisajul e dumnezeiesc, e bine sa venim cu cortul. In cuib erau doi pui carora ma-sa le dadea mancare. Noroc ca avem o alta scara, pe-aia nu o mai miscam de-acolo. Din respect pentru ea nu i-am facut poza, ca doar nu era s-o deranjez.

Puiului de "suisse" (chipmunk) care mi-a tinut companie cateva ore data trecuta i-am dus alune pe care le-am lasat la locul stiut. El nu era acasa. Trebuie sa vi-l arat, e adorabil. Am lasat o mana de alune si langa o gaura in pamant, la radacina unui pom. Vorba lui P, sa vezi bucurie cand ies aia ce-or fi la aer si gasesc alunele. Eu sunt de parere ca asa poti incepe sa crezi in dumnezeu. :))))

In rest toate bune si frumoase la noi, au fost valuri pe lac azi, dar numa bun de caiacit cat P a facut un foc de lemne. Ma gandeam doar "sa nu caz", ca dracu ma lua in apa aia rece. Dar n-am cazut, ca ma stiti iscusita.
Ca veni vorba, azi am cazut de acord ca asta e locul unde sa iesi la pensie. O casa cu doua odai ca a bunicii, data cu var si o gradina de zarzavat in spatele casei sau in fata, direct pe mal, ca poate le-o fi si foame castorilor, dupa munci. Apoi restul terenului lasat exact cum e, fara pavaje sau gazon cu chimicale, doar tunsa iarba aia si data la cal. Copacii curatati putin sa nu ne cada ditai crengile in cap si cam atat. :)))))
Cei doi vecini imediati n-au drept de constructie deci ramane semisalbatic la ei (au cate un container si barcute cu panze de tot felul), ceilalti vecini sunt departe, iar in partea cealalta incepe  no man's land care se intinde pana la granita cu sua.

Vise, vise, pana una alta facem bataturi la maini de la curatat terenul de crăci (ă-ul asta l-am luat imprumut ca nu-i totuna cu sau fara). Sunt zgariata pe maini, dar parca e mai bine decat sa ma zgarii pe creier pe unii interneti si parca nici in viata reala de oras nu mai e cum era.
S-a umplut pamantul de corecti de tot felul, nu mai poti sa tragi un partz neconform, ce-ar fi sa ne retragem in natura?
Voi ce mai ziceti, bucurosi, voinici?4 comentarii :

Blegoo spunea...

Ai autorizație de contrucție?
Ai permis de instalare de septic?
Ai linie electrică?
Ai... da' ce-mi bat io capii cu liberalii... :-)

Cora_ spunea...

Drept de constructie am (scris negru pe alb, doar daca mi-l revoca astia, ceea ce nu e exclus la ce drepturi mai avem pe lumea asta) dar e limitat ca suprafata pe portiunea cea mai inalta de pe teren, considerata inundabila la 100 de ani. Fiind pe malul apei, asa merge. Asta vine cu permis de fosa septica si restul.
Linia electrica e la poarta, sunt mai multe case mai incolo, rasfirate, doar ca noi suntem printre ultimii, aproape de granita.

PS- Auz, liberalii care sunt ca io nu mai stiu? Si io credeam ca sunt liberala, da' creca nu sunt, ca ma enerveaza de mor astia de stanga. Deci de-aia zic, am o neclaritate de identitate politica, oare sa-mi fac un pronume personal separat? :)))))
Tu esti de stanga Blegoo? Daca da, cum vrei sa te strig?

Blegoo spunea...

Io... precum bine știi... da' te faci că nu știi... sunt mai la dreapta lu' GingisHan și mai la ștînga (nițel) de Schicklegruber.

Hastea fiind zise... să ne întoarcem la topic, să nu o dăm prin bălării, că aicea nu e NYTimes.

Zic așa:

1. Fosa septică. Vine un excavator... sapă... vine un camion MAAAREE... cu tancul respectiv, îl pune... lasă conecțiile "in" și "out" la vedere.
2. Depinde de ce casă vrei... considerînd locul, e absurd să vrei și pivniță. Poți... dar dacă vrei o piscină sub casă. Io zic să nu te complici. Pune niște piloni, pune freimingul dîn 2x12 tratat... casa e gata în 4 zile.
3. Plumbingul și apa: țevi poate pune oricine, chiar și tu. Apa însă... ori o ai de la "ăia"... ori sapi un puț. Nu-i mare brînză, vine unii, sapă, bagă o pompă la fund... ești independentă. Altfel, le dai parale lă "ăia".
4. Încălzire și alea: electric maică, electric. Mă rog, pui și de-o sobă cu lemne, în caz de. Nu kkat propan, alea. Eu am încălzire cu diesel - tot timpul stai cu ochiu' ciulit pă tanc - oare să-i chem? Că e cam jos... etc. Pe de altă parte, mașinăria de încălzit pornește doar dacă ai electrică - deci, degeaba ești tu pe propan, păcură ori ce mai vrei... că nimișca mișcă dacă n-ai generator. Deci... generator.
5. Evident, îți iei și scule. https://www.cdnnsports.com/eaa-mka-1919-match-12-gauge-20-inch-ar-style.html?___SID=U#.WT6mQDPMz1I

Cora_ spunea...

1. Da- fosa trebuie sa fie, am stat la telefon cu ala de la primarie responsabil cu constructiile pana l-am creierit, creca dupa ce a inchis telefonul si-a dat demisia, looool.
2. Pivnita nu se poate face si nici pe piloni, au niste reguli tampite pentru zonele "inundabile",
esti obligat sa faci gaura ca pentru subsol dar doar la jumatate, fo 4 picioare asa si sa umpli cu piatra pentru drenaj. Mie mi-ar fi placut pe piloni, daca-i faci suficient de adanci n-ai treaba, faci casa cat vor muschii tai, treaba e ca n-am dreptul sa construiesti decat pe portiunea de teren de "100 de ani inundatie", dar pe doua nivele. Tre' sa te scremi apoi sa faci cumva in "porte-à-faux" etajul de sus, daca vrei sa ai mai mult.
In fine, n-ai voie nici sa vii cu pamant, da' potz sa aduci asa cate un pic (gen o basculanta) pentru gradina si sa intretii terenul, hihihi.
3. Plumbingul- da, cu tevile alea de plastic ce-ti pleznesc prin pereti pana si eu stiu sa umblu. Am si sudat teava de apa, ce stii tu? Cu bagat paine pe teava, vai de capul nostru, ne-a luat o zi, dar am reusit, asta in Florida. Deci da, daca incalzezti bine teava, se sudeaza usor.
Auz, de apa nu ne vaitam, ma duc si iau cu galeata din balta, mai greu o fi iarna. :)
4. Electric ca e ieftin, maica, ca suntem in Canada socialista. As incerca si ceva geotermie sau panouri solare, barbatu-meu e cu electronica, deci acces la materiale ieftine.
Diesel nu. Alta chestie cu Dieselul e ca miroase la cea mai mica fasaiala in casa, noi asa aveam aici la Montreal si vai mama noastra pana sa scoatem tevile de peste tot. Si dupa ce le-am scos nu stiam ce miroase a inchis (genul dupa 2,3 sapt. de concediu), pastrasem arzatorul in instralatie ca o mai foloseam la climatizat cu termopompa care era buna si asta era ars ca dracu.
Baiii, cand am deschis instalatia si ne-am uitat inauntru, sa murim: arzatorul era crapat pe jumatate, tanti aia de ne-a vandut putea sa moara in casa, arsa... nashpa.
5. Voiam sa zic ca am un garaj plin cu scule (fo doo freze, masina de gaurit, aparat de sudura tzapan... de-astea de au fomeile), acu' vazui la ce te referi. Nu creca ai dreptul la de-astea aici si mi-e si frica, sincer, dar parca, parca mi-as lua ceva, nu stiu ce... sa ne gandim, sa ne socotim... loool