sâmbătă, 24 iunie 2017

Ca sa vedetz ce de mai de lume buna cunosc/ era sa cunosc

Acum ceva vreme l-am cunoscut pe Bruno, un celebru producator de film, pare-se. Bine ca dupa mine putea sa fie si dumnezeul producatorilor, ca tot habar n-as fi avut.
Ca sa va dati seama ca habar nu am, eu stiam vag cum arata Ben Affleck pana mai ieri. Cu el nu m-am intalnit si sincer m-as lipsi de placere, mai ales dupa ce l-am vazut intr-un video la o dezbatere politica, in plina criza de isterie si pana de idei. E nasol ca barbat sa-ti pierzi suflul din dorinta de exprimare, cu lacrimi in ochi, dar sa n-ai argumente. Va jur ca era tare afectat de un subect de-asta de care sunt afectati azi actorii la Hollywood, sarmanii, ca tare grea e veata pe colinele de la Malibu.
Am fost eu, da, e nasol, sunt si serpi!


Nu ca femeilor le sta mai bine sa se isterizeze, dar noi macar putem da vina pe fazele lunii... De pilda pe Meril Streep am inteles-o cu discursul lacrimos de la Oscaturi de-a facut ea sa planga de emotie toate fomeile sensibile. Am zis ca nu stii cum te loveste senectutea, ca termenul menopauza nu stiu daca mai poate fi folosit azi cand nu toate femeile ajung acolo. Ce daca in calitate de prietena cu nenea ala acuzat de pedofilie, i-a luat apararea? Meril Streep e Meril Streep, dragilor, ii putem trece cu vederea niste derapaje marunte, mai ales cand loveste strasnic in dujmanul nostru comun.

Da' tu, Bene maica? Sa te sufoci de criza de nervi, frumos itz sade?
Partea buna e ca acum stiu cum arata Ben Afflek si mai stiu si ca e sensibil. Cred ca as suporta chiar sa vad un film cu el. Nu stiu cum am ajuns aici, da' n-o sa sterg acuma tot doar pentru ca n-are lagatura cu restul?

Asadar ma intalnesc cu producatorul care voia sa-si mute sediul casei de productie si eu chipurile puteam sa-l ajut. Bruno e un ins volubil care cand aude ca-s romanca incepe sa-mi spuna cat ii apreciaza el pe romani (mvai, mvai) pe care-i cunoaste bine ca a facut deja trei filme in Ro, ultimul anul trecut. Si cum sunt romanii muncitori si asa si pe dincolo in comparatie cu bulgarii, de pilda. Mno.

Stii, eu fac filme, zice el. I-auzi, zic eu, ce bine!
Sunt prieten cu M. MM.
Aaaa, da? Pai asta chiar e ceva, zic.
Am ajuns la discutia despre coruptie, ca tot eram in faza #rezist si incep eu sa ma ambalez cum ma ambalez de obicei mai ales cand nu ma priveste si ma plang ca furaciuni, ca noaptea ca hotii, de-astea inutile.

Bruno incepe sa rada si-mi spune ca el nu s-a suparat defel c-a trebuit sa mai dea o atentie ici, una colo, nimic serios, doar asa de placere cate un "buchet de flori" sa mai rezolve din probleme.
Stii, imi zice, daca eram in alta tara europeana n-as fi reusit sa fac atatea intr-un timp relativ scurt. Sunt prea multe restrictii in general. In Romania am filmat mult.

I-auzi, noroc cu romanii ca sunt de gasca, am zis razand si intrebandu-ma daca n-ar fi normal sa-mi vina sa plang.
Ei, dar cine dracului mai stie ce e normal si ce nu?
Parca vad ca trebuie sa scoatem cuvantul asta din dictionar, a devenit caduc.

Faza cu negocierea/discutia nu pot s-o descriu. Pot sa spun doar ca am primit propuneri la care nu ma asteptam. Nu, nu sa joc in filme desi pe bune ca sunt irezistibila. Am #rezistat insa si n-o sa am casa de productie in galerie. Fir-ar, as fi putut ajunge celebra!Niciun comentariu :