joi, 3 ianuarie 2019

taxa pe codoi sau cuvinte potrivite II


Ce mai fac? Oh, foarte bine, multumesc de intrebare. Dumneavoastra?

De mult voiam sa va mai povestesc una alta, dar n-am avut cuvinte potrivite, vorba argheziului (sic). Ma apuca o temere in ultima vreme ca nu mi-am aranjat vocabularul conform vremurilor si risc gafe impardonabile, stim cat de importana a devenit ceea ce zicem. Mai mult decat ceea ce facem.

Ca stimabilii mei consilieri de la primarie care fac marsuri pentru a salva planeta (o salveaza abstract, ei doar merg) si voteaza cu nonsalanta taierea a 150 de copaci. Iar daca le spui la obraz ca salvarea copacilor e singura actiune cu impact direct asupra planetei pe care o pot face azi, aici, direct, zic ca esti a(l) dracului.

Asa ca ia iesiti dumneavoastra afara din lista mea personala, dragilor, macar sa nu va mai vad. Bai Marc, ia du-te si tu dracului! Out! :))) Marc ne-a facut a doua zi donatie de 500 de dolari sa mai acoperim din cele cateva mii. Nu stiu daca a fost coincidenta, dar parca m-as reimprieteni cu el numai sa-l mai scot o data din lista. ha ha

Da, stiu, recunosc, sunt vaca.

De azi a intrat in vigoare la noi "taxa pe emisiile de carbon". Nu ca ar fi importanta, dar e totusi o stire si-n plus ma face sa ma simt in rand cu ceilalti, fericiti ca tot omul cinstit ce nu face diferenta intre "codoi" si monoxid, deci noxa. N-am zis " om simplu", da? Ca prietenul François care se prezinta "om simplu" ca sa evite confuziile, de cand matusa-sa a izbucnit, in mijlocul mesei, exasperata de pataniile lui: "T'est ben simple, toi!". Avea 50 de ani. El, nu matusa. Mi-a povestit apoi cu mandrie sejurul lui in Romania cand n-a inchis ochii toata noaptea, in Brasov fiind, de teama lui Dracula. Un destin asumat. De-aia suntem prieteni.


Dar sa ne intoarcem la taxa noastra. Suntem fericiti cu totii ca facem ceva, ca tot omul simplu, pardon cinstit. Ohhh, da, as putea sa-mi schimb stilul de viata, sa ma deplasez exclusiv cu bicicleta, sa-mi iau vreo masina electrica sau sa nu mai cumpar toate rahaturile (as putea sa ma las si de mancat la o adica), dar nu asta pare sa fie important. Am iesit azi dimineata si parca deja respiram mai bine dupa 30 de minute de dat la zapada, stiind ca platesc taxa. Vezi? ii zic lui P care statea in casa la caldura ca e feminist. Functioneaza!


Pe de alta parte, doamna M., purtatoarea de cuvant a bisericii unde mai faceam eu benevolat se retrage din motive de boala si batranete. O ajutam inainte de povestea cu padurea si se profila o situatie haioasa: sa port cuvintele cam singura. Cum nu sunt nici pe departe vreun personaj pozitiv (vedeti mai sus) si nu am timp nici sa respir de vreo 3 luni, i-am spus coordonatoarei, vecina mea dna L, ca-mi pare rau dar nu. Ca sa stiti de unde pana unde, eu stau la 3 case mai incolo de biserica, am scris un post despre asta pe aici pe undeva, sa-l caut...


Dna M, saraca, era suparata rau ca una din familiile ajutate anul trecut, din Mexic, a fost data afara din tara pe 24 decembrie. Cuvantul deportat poate va socheaza.

In acelasi timp ne povestea de alta familie cu 3 copii, "refugiata" din Mexic si ea, care are nevoie de ajutor. Sa-i spun sau sa nu-i spun ca vor avea exact soarta celorlalti pentru ca SUA (de acolo vin) nu intra in categoria zone de conflict? Nu-i spun, treaba noastra e sa-i ajutam daca putem, dar "treaba" guvernului e sa-i dea afara, dupa ce i-a invitat sa vina si i-a mintit ca vor fi in siguranta aici. Va dati seama ca bietii oameni au crezut in cuvantul unui maimutoi. Uite asta n-ar fi trebuit sa zic, contez pe voi sa nu-i spuneti maimutoiului. Daca totusi ii spuneti, transmiteti-i si ca la toamna, la alegeri il dau afara din lista. Ia du-te si tu ma unde-a intarcat fidel iapa! Out!

Voi ce mai faceti? Bucurosi, voiosi in noul an? Tot feministi, tot feministi? :)))))Niciun comentariu :