miercuri, 11 septembrie 2019

Aproape octombrie


NY Times scria azi pe Twitter: “18 years have passed since airplanes took aim and brought down the World Trade Center. Today, families will once again gather and grieve at the site where more than 2000 de people died ". 

Adica da, asa cum se poate citi, avioanele au vizat si distrus World Trade Center, omorand 2000 de oameni. Nu era nici picior de terorist musulman prin preajma. Doar avioanele singure, de-a dracului ce e pielea pe ele. 

Asa ca dragi tovarasi si pretini, sa ne rugam sa nu vina avioanele si peste noi. Sau alte masinarii care sa ne fure sufletul, mintea sau ce mai avem fiecare, daca mai avem...

Si intr-o nota optimista, l-am cunoscut pe candidatul meu la alegerile federale, e dentist, primul nascut al unor emigranti vietnamezi si tare simpatic. Si e conservator, ce credeati, nici la 18 ani n-am votat socialisti, n-o sa ma prostesc la batranete? Particip in curand la o ceva cu el unde prezent va fi si viitorul PM (promit!) Andrew Scheer care cum v-am spus poate, are niste stra-stra bunici romani. Nu am intrat in politica, imi exercit doar dreptul de libera asociere/ exprimare si de vot in tara asta care e Canada, atata vreme cat pot inca s-o fac.

Chiar azi se fac niste ani buni de cand am aterizat pe Pierre Elliott Trudeau (ptiu, ptiu, ca nu pe el l-a mostenit) cu doua valize in care aveam o cratita, niste haine second hand si doua carti in limba romana din care una era dictionar.
La cat mai multi dragilor, la cat mai multi!
Abia astept sa votez in octombrie! Voi nu? :))))

Un comentariu :

nume spunea...

io nu, ca inca nu mi-am cerut dreptul. si-s de stanga, anyway :) dar inca mai sper sa ajung sa traiesc ca sa dezbat doctrine, nu sa aleg p-ala care cred ca nu fura (dreapta spaniola) sau nu are idei dictatoriale (extrema + dreapta spaniola si parca si socialistii vechi patineaza periculos).
pot sa te intreb de ce ti-ai luat cratita cu tine? :)) era de ciorba sau de facut un ceiut?