vineri, 20 septembrie 2019

Arde!

A inceput Greva Mondiala pentru Clima, fratilor! MONDIALA, voi va dati seama? 
Uameni din tuate colturile lumii se alatura tinerilor si isi cer dreptul la un viitor luminos in timp ce nu se duc la scoala sau unde ar trebui ei sa se duca si de unde nu e asa important daca lipsesc, presupun, ca altfel n-ar lipsi, totusi. 

Oana de la Plus+ (daca nu o stiti pe Oana de la Plus traiti degeaba) ne da vesti bune: exista sanse mari ca Romania sa se indrepte ca toate tarile civilizate spre acest viitor luminos si nu foarte cald, ca stim ca incalzirea e rea. Si oricum e mai bine daca e frig decat daca e cald ca mai pui o haina pe tine, stiti voi. Dezideratul politic al partidului ei (Plus, asociatii de la USR adica) este "Construirea unei Europe verzi echitabile și neutre din punct de vedere al impactului asupra climei - „European Green Deal” - pe agenda strategică a Comisiei Europene 2019-2024". 
Asa sa ne ajute Dumnezeu, amin!

Una din masurile pe care ni le propune ea pentru a ajunge la acest "Deal Green" e "Crearea unor „panel”-uri cetățenești și desemnarea unui responsabil pentru climă în fiecare județ/regiune". 
Da, un fel de secretar de partid pe judet pentru cei care va mai amintiti, decat ca acum se ocupa cu incalzirea si echitatea. Platit(i) de la buget, normal. Urmeaza taxe! Luatz de servitz, nu va sfiitz! 

In rest ce mai ziceti?
Noi suntem fuarte bine in Canada, merci de intrebare. 
La cules.
De banane, da. 
Suntem tatz negri la fata si pe maini de bronzatz ce suntem, pe cuvant. 
Si suntem si progresisti, da, intersectionisti, elagitaristi si feminijdi.
Suntem dati in ... mamelor noastre, aprope ca traim in viitor de evoluati ce suntem. :)))))
Niciun comentariu :