vineri, 18 octombrie 2019

Inovatia

Inutil sa va spun ca pe marele grup FB al orasului meu toata lumea sau aproape e environmentalista infocata. Chiar si aia cu piscina de o suta de mii de litri de apa cum avea si a mea cand am cumparat casa, chiar si aia de stau cu curu-n SUV cu motor de 100 de cai putere, adica majoritatea mamicilor tinere, caci stim ca ai nevoie de putere motoare sa cari odrasle spre si dinspre scoala.

Apropo de carat odrasle, se pare ca marea problema a automobilistelor mamici e ca la debarcaderul scolii, adica in zona aia exact in fata portii de la scoala unde iti lasi copilul dimineata, nu ai voie sa parchezi masina. Ai voie sa opresti, sa-l lasi sa coboare, dupa care trebuie sa parasesti incinta.

Doar ca mamicile nu pot face asta cand exista riscul sa i se intample ceva puiului de la poarta pana la intrarea in clasa, deci ele opresc masina si-l conduc in clasa. Sigur, vorbim de 3,4 minute de parcare, dar cum zeci daca nu sute de mamici grijulii vin la scoala exact la aceeasi ora si debarcaderul are locuri limitate unde mai vin si autobuze scolare, iaca taraboiul.

Cand apare politia si da amenzi (de obicei la inceperea scolii prin septembrie), e nenorocire, se inroseste grupul, ar curge rauri de cerneala daca toata suferinta cu s-ar transmite din taste.

Pana cand. Pana cand a aparut inovatorul! C-asa e cu inovatia, se iveste ca prin farmec imediat dupa nevoia presanta.
Aflam deci de la una din mamici ca scoala respectiva a inventat "Trottibusul" care e un vehicul propulsat prin... forta musculara a gambelor. Cum de nu ne-am gandit, era atat de simplu, totusi!

Aflam ca TROTTIBUSUL este un serviciu GRATUIT (thanks god!) care acompaniaza copii la scoala, pe picioarele lor. Parcurgand un traseu si un orar bine definit, trottibusul se asigura ca copiii fac activitatea lor fizica cotidiana, salveaza planeta (OH!) si limiteaza numarul de autovehicule din zona scolii.
Numai beneficii!

Se cauta deci persoane benevole care sa conduca trottibusul, ha ha, adica copiii spre scoala, 5 zile pe saptamana.
Cum adica se cauta benevoli?

Pai doar n-ati vrea, frate, sa lasam copii sa mearga singuri la scoala, da-o-n pastele ei de inovatie si nici ca mamicile SUV-iste sa-si conduca copii la scoala prin rotatie?
Adica tinerele sunt genul care cauta pe FB persoane sa vine sa le impatureasca hainele 2 ore pe saptamana (cu referinte) sau sa le dea perdeaua jos de la fereastra, s-o spele si s-o reinstaleze (jur ca ambele situatii sunt reale) si voi vreti sa mearga pe jos?

Si tot ele mi-au spus (de fapt una singura), cand m-am luat de Greta, ca din cauza oamenilor ca mine a fost ales Trump si exista atata ura in SUA.
Ceea ce e partial adevarat, bucata cealalta de adevar e ca Hillary a fost zero barat in campanie, motiv care ar putea explica rezultatul, daca deductia nu ne-ar perfora cortexul.

Discutia despre Greta a fost colaterala, de fapt eu am ras de primarita Montréalului care a triplat numarul de autobuze care sa-i conduca gratuit pe tineri la marea adunare pentru clima schimbata si impotriva alora care nu cred in religia asta, cum ar veni. Doar ca autobuzele gratuite au motoare Diesel de 250 de cai putere, adica sunt tot ce poate fi mai poluant pe lumea asta.
Cum sa faci ma greva impotriva poluarii (de fapt pe ei ii doare la basca de poluare, ei lupta cu CO2-ul prin taxe), cu autobuzele cele mai poluante care exista?

Cum dracului sa nu razi ma de tampiti cand e plin pamantul de ei?
Oh da, sunt radicalizata la maxim, homoforba si homoloaga(!), rasixsta, sezixsta si porozista. Plus anti-imigratio-ilegalixta presimixta.

Am inceput sa si injur ca birjarii, P. e exasperat. :)))))))
Noroc ca-i dam pe astia afara luni, mama lor de foministi!
Niciun comentariu :